Salati retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Suvine supersalat külmikujääkidest 

Evelin Ilves, 21. juuni 2020, 08:48
Salat kalagaFoto: PantherMedia/Scanpix
Tänane retsept on otse glamuuri vastand – tore toit, mis valmis sellest, mis kappi oli jäänud. Ja juhuslikult tekkis sellest võrratu maitseelamus. Proovige järele!

Avastasin külmkapi alumise riiuli tagumisest nurgast tüki kuumsuitsulõhet. Kalaarsenali poiste tehtud – sestap teadsin, et sellega ei saa veel midagi halba olla juhtunud, sest selles poes pakutakse ainult värskeimat kraami. Aga mida sellega peale hakata, kui pastat ega rammusat leivakatet suvise kuumusega süüa ei soovi?

Vaatasin oma köögiviljajäägid üle ja katsetasin uut kombot, mis – usute või mitte – viis lihtsalt keele alla. Koostöö värske helerohelise varsselleri, hapuka rohelise õuna ja eestimaise värske kurgi vahel osutus imeliseks! Nii lihtne ja maitsev, igati tervislik samuti. Sellesse salatisse sobivad kõiksugu suitsukala ülejäägid, selles olen ka kindel.

Vaja läheb:

  • 100–200 g suitsukala, väikesteks tükkideks hakitud
  • 2–3 vart varssellerit, õhukesteks seibideks hakitud
  • 1 suurem roheline õun, väikesteks tükkideks hakitud või jämedalt riivitud
  • 1/2 pikka värsket kurki, hakitud tükkideks
  • hakitud maitserohelist suur peotäis (mina panin murulauku, tilli ja lehtpeterselli, tiba münti ka)

Kastme tegin samuti jääkidest:

  • 150 ml maitsestamata jogurtit
  • 2 spl head majoneesi
  • 1/2 sidruni mahl
  • valget pipart, meresoola, kookosesuhkrut

Sega kõik kokku ja võrratu lõuna- või õhtusöök on olemas, mis hoiab sind 4–5 tundi söögi peale mõtlemast.

Armastust teie südameisse ja padadesse!