Krehvtine kurgisalatFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
10. juuli 2020, 10:11

KURGIHOOAEG: kui värskest isu täis, on aeg kurk salatiks purki panna

Kui peenralt tulevaid kurke enam ära süüa ei jõua, on aeg need purki panna.

Üks hea viis on teha salatit, mida saab kas kohe süüa või siis hoidistada. Sellise salati segab kokku vaid 15 minutiga. Salat on söömiskõlblik juba järgmisel päeval, aga seisab külmkapis paar kuud. Järgmisel päeval on mõnusalt krõmps, siis aga muutub pehmemaks. Kurgid võib eelnevalt koorida, kuid võib jätta ka koorimata, kuidas rohkem meeldib. Kellele meeldib fenkol, võib tilliseemned asendada fenkoliseemnetega. Salati võib valmistada nii pikkadest kui lühikestest kurkidest.

Krehvtine kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

Krehvtine kurgisalat
2 l
Valmistusaeg 15 minutit + ööpäev maitsestumiseks

2 kg kurke
3 keskmist mugulsibulat
1 punane tšillikaun
1 sl tilliseemneid
1 sl riivitud mädarõigast
3 küüslauguküünt
3 sl jämedat soola
2 spl suhkrut
1 spl kanget sinepit
2–3 sl 30% äädikat

Viiluta kurgid ja pane kaussi. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks, lisa kurkidele. Poolita tšillikaun ja eemalda seemed, haki ja lisa samuti kurkidele. Sega hulka tilliseemned, mädarõigas ja purustatud küüslauk. Lisa sool, suhkur, sinep ja äädikas. Sega hästi läbi ja pane purki või kaussi. Pane peale raskus ja jäta järgmise päevani jahedasse, aga mitte külmkappi seisma. Järgmisel päeval pane purki, kata kaanega ja tõsta külmkappi.