Salati retseptid

PUHKUSEAJA AVAAMPS | Maasika ja Lapi juustu salat  

Pille Enden, 22. juuni 2020, 09:31
Maasika ja Lapi juustu salat Foto: Jaan Heinmaa
Maasikaajal ei saa need magusad marjad puududa ühestki salatist.  Vaid veerand tunniga valmiv salat sisaldab lisaks marjadele krõmpsu Lapi juustu, värsket salati, kurki ja viinamarju ning saab maitset põnevast maasikakastmest. Salat sobib nii kergeks lõunaks kui grillroogade lisandiks. Sibulasõber võib salatisse panna äädikamarinaadis seisnud punase sibula rattaid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
220 g Lapi juust
200 g Kivideta viinamarjad
200 g Värske kurk
250 g Maasikad
200 g Jääsalat
KASTE
2 dl Maasikad
2 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 spl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Püreesta kõik kastmeained ja timmi maitse soola, pipraga ning meega sobivaks.

2. Lõika juust viiludeks. Poolita viinamarjad,viiluta kurk ja lõika maasikad viiludeks või sektoriteks. Lõika jääsalat ribadeks, pane kaussi ja lisa ülejäänud salatikomponendid. Sega kaste ja nirista salatile vahetult enne serveerimist. Serveeri kohe.