Nädala kook

JAANINÄDALA MAIUS | Marineeritud maasikad valge šokolaadi kreemiga  

Pille Enden, 19. juuni 2020, 11:29
Lihtsalt valmivas magustoidus annavad maasikatele maitset laim ja tšilli. Viimase võib ka ära jättta, kui teravus ei meeldi või sööjate hulga on lapsi. Desserdi kreemis saab sokolaadi segada jogurti asemel ka toorjuustu või kohupiimaga.  Täiskasvanud sööjate jaoks tohib maasikate marinaadi hulka segada väikese sortsu brändit või Vana-Tallinna likööri. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
400 g Masikad
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
Väike punt ürti
1 tk Punane tšillikaun
KREEM
100 g Valge šokolaad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Kreeka jogurt

Valmistamine

1. Haki šokolaad. Aja koor pliidil kastrulis kuumaks, võta pliidilt ja lisa šokolaad. Lase mõni minut seista ja sega kuni šokolaad on sulanud. Lase jahtuda ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Tükelda maasikad, eemalda tšillikaunal seemned ja haki peeneks. Sega maasikad, tšilli, laimikoor ja -mahl. Jäta mõned mündilehed kaunistuseks, haki ülejäänud ja sega maasikatega, lase 30 minutit maitsestuda.

3. Vahusta koor ja sega jogurtiga. Tõsta purkidesse pool kreemist, marineeritud maasikad ja ülejäänud kreem. Kaunista maasikate ja mündilehtedega.