Toiduuudised

10 ISETEHTUD GRILLIKASTET | Näita taset ja valmista jaanilauale soodne ja hõrk gurmee grillikaste 

Toidutare, 22. juuni 2021 17:19
Tomatikaste Foto: Mari-Liis Ilover
Uhked käsitöökastmed ja ketšupid on oh-kui-maitsvad, ent sageli on need kas liiga kulukad või silmi pungiajavalt pika e-ainete nimekirjaga. Kui veidi nokitseda, saab ka koduste vahenditega mõnusa lihakõrvase kastme kokku keeta. 

NB! Need retseptid on ka väga head kingitused, kui oled külla jaanikule kutsutud ega tea, mida enda poolt lauale panna. Nende vürtsmoosidega saad kindla peale laudkonna lemmikuks!

Klikka retseptil: Mündi-rabarberi vürtsmoos 

Mündi-rabarberi vürtsmoos Foto: Jaan Heinmaa

Vürtsikas rabarberimoos mündiga sobib hästi suvisteks grillipidudeks liha ja kala kõrvale, samuti juustukandikul serveerimiseks.

Klikka retseptil: Adžika

Adžika Foto: Jaan Heinmaa

Selline mõnus krehvtine segu võiks olla kodus alati olemas! Kuigi siinne retsept pajatab sügisest, saab ka praegu poest vajalikud koostisosad kätte. 

Klikka retseptil: Röövlisalat 

Röövlisalat Foto: Taivo Tenso

Kui soov on, vähenda tomatite kogust ja asenda need paprikaga. Kogus 1 liiter.

Klikka retseptil: Rabarberist libatkemali

Rabarberist libatkemali Foto: Manona Paris

Klikka retseptil: Rabarberiketšup 

Rabarberiketšup Foto: Jaan Heinmaa

Värsked rabarberivarred on sirgumas, seetõttu saab vanast valmistada maitsva lisandi lihale. Ketšupit saab kasutada veel näiteks liha või ribide marinaadis.

Klikka retseptil: Tomati-kurgisalsa 

Tomati-kurgisalsa Foto: Mari-Liis Ilover

Iga grillroa lahutamatuks kaaslaseks on salat. Vahelduseks tavapärasele tomati-kurgisalatile proovi särtsakamat salsat.

Klikka retseptil: Mangosalsa 

Mangosalsa Foto: Toidutare

Seda maitsekat salsat saab teha ka konserveeritud mangost!

Klikka retseptil: Salsa verde 

Salsa verde Foto: Jaan Heinmaa

Retseptis on küll kirjas, et see on spargel salsa verde kastmes koos parmesani ja hiidkrevettidega, aga sina jäta kõik muu peale kastme kõrvale. Salsa verde on imeline kanaliha juurde!

Klikka retseptil: Tomatikaste 

Tomatikaste Foto: Mari-Liis Ilover

Parim kaste šašlõki ja teiste grill-lihade kõrvale. Imelihtne ka, sest selles on vaid kolm koostisosa peale soola ja pipra!

Klikka retseptil: Brändisinep 

Brändisinep Foto: Jaan Heinmaa

Valmista sinep vähemalt paar päeva enne söögilauale panemist, sest see sinep vajab maitsestumisaega. Imeline idee ka külakostiks!

Samal teemal

07.07.2021
TOMAT TAHAB TALLELE: 10 särtsakat hoidist igale maitsele ja toidule
23.05.2021
GRILLIPEO KÕRVALSTAARID: parimad salatid, snäkid ja muu maitsev, mis peo käimas hoiab
23.05.2021
VEISELIHA GRILLIL | 10 retsepti ja ideed, kuidas ehtsat steiki või ribi sütel säristada
22.05.2021
MIS ASI ON ÕIGE ŠAŠLÕKK? Veidi ajalugu ja 10 mõnusat retsepti