TAIMNE PÄEVARETSEPT | Suitsune sojašašlõkk (5)
Vaja läheb:
1 pakk kuivatatud sojakotletid
1 pudel Santa Maria kaste, nt smokey whiskey (või mõnd muud suitsust taimset lihakastet - toim)
3 spl oliiviõli
5 tl tšillipulber
5 spl teravat tšillikastet
2 spl sojakastet
1 laimi mahl
Vastavalt maitsele meelepäraseid ürte, pipart ja soola
Tee nii:
1. Pane sojakotletid soolaga maitsestatud vette keema, umbes 20 minutiks, kuni kotletid on pinnale kerkinud ja pehmed.
2. Jäta kotletid sõelale kurnama ja jahtuma. Pigista igast kotletist välja võimalikult palju vett.
3. Sega kokku marinaadi koostisosad ja maitse. Arvesta, et kotletid tõmbavad maitseid väga hästi sisse ja seetõttu peaks marinaad maitsema väga-väga vürtsiselt-suitsuselt ja intensiivselt.
4. Kalla kotletid suletavasse anumasse ning vala üle marinaadiga. Raputa anumat hoolega, et kõik kotletid saaksid kaetud.
5. Jäta anum külmikusse vähemalt üheks ööpäevaks marineerima.
6. Grilli kotlette grillil mõlemalt poolt krõbedaks või prae pannil.
Kommentaarid