PALUN MITTE TRAHVIDA: Eesti toiduainetööstuse liit palus Maxima jaeketti, et see ei trahviks tarnijaid, kes koroonakriisi ajal raskustesse sattusid.Foto: Taavi Arus / Ekspress Meedia
Eesti uudised
12. juuni 2020, 18:11

Eriolukorras ei saa tooraine üle piiri – ja Maxima nõuab trahvi? Vähemalt ühe nõude ta nüüd tühistas

Eriolukorra kehtima hakates tormasid Eesti elanikud poodidesse ja ostsid letid tühjaks. Pole ime, et tarnijad ei jõudnud kiiresti muutunud olukorraga – peale ostupaanika ka näiteks kriisiolukorras piiri taha kinni jäänud kaup – sammu pidada. Tarnijatele trahvinõudeid esitanud Maxima Eesti vaatas nüüd üle ja tühistas vähemalt Premiale esitatud trahvi.

12. juunil Delfi Ärilehes ilmunud artiklis väideti, et märtsis tarnijate mittetrahvimist lubanud Maxima Eesti on oma sõnad tagasi võtnud ning mitmele tarnemahtu mittetäitnud tootjale kas trahvi teinud või siis nendega omavoliliselt tasaarveldanud. Premial oli eriolukorra alguses tekkinud probleeme 500 tootest nelja tarnimisega, mistõttu Maxima esitas ettevõttele 1223eurose trahvinõude. Premia Tallinna Külmhoone ASi juhataja Aivar Aus ütles Delfile, et kohtusse ta selle pärast ei kavatse siiski minna. Ehkki tooted ei jäänud Maximale viimata mitte pahatahtlikkusest, vaid sellepärast, et näiteks tooraine ei saanud üle piiri.

Edasi lugemiseks: