Bocuse d'Or Eesti 2020 kandidaadi valimine Tallinna Teeninduskoolis. Kokkade võistlus.Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
11. juuni 2020, 17:11

Tallinnas toimuv Bocuse d’Or Euroopa finaal lükkus hoopis oktoobrisse

Koroonaviiruse puhangu tõttu peetakse mai lõpus Saku Suurhallis toimuma pidanud kokandusvõistluse Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 15. ja 16. oktoobril 2020.

„Arvestades hetkeolukorda võtsime korraldajatega vastu otsuse suurürituse oktoobrisse lükata, et tagada osalejate ning külastajate tervis ja võimalus riiki siseneda,“ selgitas meediale saadetud teate vahendusel SA Bocuse d’Or Tallinn 2020 juhatuse liige Dimitri Demjanov.

Bocuse d'Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu kuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses on kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. 

Bocuse d'Or finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni parimad kokad kogu maailmast, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu Tallinnas.

Eesti esindaja võistlusel peaks olema Silllamäelt pärit ja maailmas Michelini tärniga restoranides kõrget lendu näidanud, hetkel Taanis resideeruv noor tippkokk Artur Kazaritski. 

Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest pääsenuks 10 parimat tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele.