Muffinid ei tule väga magusad, aga see-eest imepehmed!Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
11. juuni 2020, 10:22

IKKA RABARBERILAINEL: šokolaadised rabarberi-rukkimuffinid

Hooajale kohaselt rabarberilainel jätkates ühed õhulised ning mahlased muffinid hapuka rabarberi ning sellega imehästi kokku sobiva šokolaadiga. Muffinid ei tule väga magusad, aga see-eest imepehmed ning tänu rukkijahule mõnusa leivase alatooniga. 

Vaja läheb (10 tk):

  • 3 muna
  • 75 g rafineerimata suhkrut
  • 75 g võid
  • 90 g täistera rukkijahu
  • 2 sl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 250 g rabarberit

Valmista muffineid nii:

Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja lisa munavahule. Sega kuivained omavahel, haki rabarber ning šokolaad. Lisa kuivained munasegule ja sega taignaks. Viimasena lisa taignasse rabarberi- ja šokolaaditükid.

Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 200 kraadi juures pöördõhuga umbes 20 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt jumekad. Naudi soojalt!

Loe blogipostitust siit!