Kollaaž
Foto: 7x Jaan Heinmaa, Daisy Lappard, Siim VahurArtikkel ilmus esmakordselt 09.06.2021
KUUSEVÕRSED ON NII HÕRGUD! 7 retsepti, kuidas neid maitsval viisil igapäevatoitu torgata
Kuusevõrseid on ajast aega toiduks tarvitatud, sest need on väga toitainerikkad. Noortest võrsetest saab teha mõnusat pestot või lihtsalt šokolaadi kastetuna põske pista.
Kuusevõrseid on ammustest aegadest kasutatud bronhiidi ja gripi, angiini ja muude ülemiste hingamisteede haiguste leevendamiseks. Peale C-vitamiini sisaldavad võrsed – nii värsked, külmutatud kui ka kuivatatud – märkimisväärses koguses karotenoide ning on kaaliumi- ja magneesiumirikkad.
Klikka retseptil: Kuusevõrsetrühvlid
Vahvad kevadise aja magusaampsud, mida on imelihtne valmistada. Hapu noor kuusevõrse ja magus šokolaad sobivad imeliselt kokku.
Klikka retseptil: Kuusevõrsepestoga ahjulõhe
Kuusevõrsetest saad kerge vaevaga valmistada pesto, millega maitsestada pastaroogi ja suppe ning serveerida ahjust tulnud lõhet. Kaunis ja kevadine!
Klikka retseptil: Kuusevõrse-toorjuustukreem ja kuusevõrsevõi
Hapukas ja kaunilt rohelisetäpiline määrdekreem.
Klikka retseptil: Kevadsalat kuusevõrsetega
Nii rabarber kui ka kuusevõrsed lisavad salatile meeldivat hapukust. Kui pelgad, et pere kuusevõrsetega salatit ei söö, võid pehmed okkad võrse küljest lahti tõmmata ja neid salatisse lisada vaid paar näpuotsatäit. Nii ei pööra keegi sellele tähelepanu, pidades okkaid tõenäoliselt jämedamateks tillivarteks.
Klikka retseptil: Kuusevõrsenaps
Noore rohelise kuusevõrsega naps jääb kaunilt heleroheline. Seda on pidulikus peolauas hea pakkuda kevadiselt värske ja maitsva aperitiivina.
Klikka retseptil: Part ürtide ja kuusevõrsetega
Kuusevõrsed on hea kraam, mida tasub kevadel sügavkülmikusse veidi varuda. Nende puudumisel saad kasutada rosmariini.
Klikka retseptil: Kuusevõrsetega rostbiif
Uhke praad kodukandi kuusiku abil!
Kommentaarid (0)