TAIMNE PÄEVARETSEPT | Soolased rukki-avokaado pannkoogid täidisega
Vaja läheb:
Pannkoogid:
- 1 küps avokaado
- 200-300 ml taimset piima (magustamata)
- 100 grammi rukkijahu
- 100 grammi nisujahu
- 1 tk küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
Täidis:
- 1 purk musti ube (200g)
- 1 pakk tofut (200 g)
- 0,5 tk värske kurk
- 1 paprika
- 1 punane sibul
- 1 karp kirsstomateid
- Praadimiseks õli
- Maitseks soola, pipart, meelepäraseid ürte
Kaste:
- 1-2 spl sojakastet
- 2 spl taimset majoneesi
- 2 spl sidrunimahla
- Maitseks soola, pipart, meelepäraseid ürte
VALMISTAMINE
Pannkoogid:
1. Blenderda avokaado (või purusta kahvliga) peeneks, lisa juurde vesi või taimne piim, sool ning sega ühtlaseks.
2. Sega rukkijahu, nisujahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
3. Küpseta suured ülepanni pannkoogid õlis pannil keskmisel temperatuuril. Segust saab kuus suurt pannkooki.
Täidis:
1. Loputa ja kurna oad, aseta kaussi.
2. Haki tofu kuubikuteks (0,5 cm), vajadusel (kui on maitsestamata), marineeri kuubikuid 5-10 minutit soola-pipra-ürdi-sojakastme segus ja prae pannil kuldpruuniks. Vala ubade juurde.
3. Haki kurk, tomatid, paprika, sibul peeneks ning lisa kaussi ubade ja tofu juurde, sega kergelt.
4. Kastmeks sega majonees, sojakaste, sidrunimahl, maitseained ühtlaseks, lisa tunde järgi vett (kui kaste on liiga paks).
5. Aseta pannkook taldrikule, pane lusikaga koogi keskele 2-3 spl täidist, lisa kaste ühtlaselt täidisele (1-2 spl) ning rulli pannkook kokku. Kõige paremini maitseb, kui asetad täidise kuumale pannkoogile ja sööd koheselt.
Kommentaarid (0)