10 MOOSI RABARBERIST: valmista krehvtiseid lihakastmeid ja suus sulavaid keediseid
Klikka retseptil: Rabarberiketšup
Värsked rabarberivarred on kohe-kohe sirgumas, seetõttu saab vanast valmistada maitsva lisandi lihale. Ketšupit saab kasutada veel näiteks liha või ribide marinaadis.
Klikka retseptil: Rabarberist libatkemali
Tõstan käed ja tunnistan pattu: tkemali on traditsiooniliselt ploomikaste, enamasti alõtšadest. Ent kuna suve esimeses pooles pole neid õigeid hapusid kuskilt saada ja rabarber end aianurgas liiga hästi tunneb, tekkis ketserlik mõte: asendaks ploomid rabarberiga? Välja tuli üsna tore hapu grillikaste, mida just hea jaanipäevaks valmistada.
Klikka retseptil: Mündi-rabarberi vürtsmoos
Vürtsikas rabarberimoos mündiga sobib hästi suvisteks grillipidudeks liha ja kala kõrvale, samuti juustukandikul serveerimiseks.
Klikka retseptil: Rabarberi-banaanimoos maasikatega
Vanillimaitseline rabarberi-banaani-maasikamoos on suisa luksuslik, naudi seda hommikupudru, pannkookide või maitsestamata jogurti ja müsliga. Ka moosisai koos piimaga on imehea!
Klikka retseptil: Maasikakompott rabarberi ja ingveriga
Kompott tundub olevat teenimatult unustusse vajunud klassika. Tegelikult on tegu väga palju põnevaid maitseid võimaldava ning tunduvalt tervislikuma hoidistamisviisiga kui moosikeetmine. Suhkrut kulub oluliselt vähem ja marju ei pea ka kaua kuumutama.
Klikka retseptil: Rabarberitšatni, tuline ja mahlane
Rabarber oma hapuka maitsega sobib lisaks magusatele toitudele ideaalselt ka lihakõrvaseks. Selles rabarberitšatnis on koos indiapärased maitsed. Seetõttu sobib seda lisada vähemaitsestatud toitudele, näiteks vaid soola ja pipart saanud grill-lihale. Liiga palju konkureerivaid maitseid võivad tekitada maitsemeeltes segaduse, aga mõni väike lisapala võlub alati.
Klikka retseptil: Petlik murakamoos (rabarberiga)
Noorest rabarberist ja eestimaisest porgandist võid jaanipäevalauale keeta “petumoosi”. Sobib hästi saiale määrida või hoopiski juustuvaagnat täiendama.
Klikka retseptil: Rabarberi-maasikanaps
Kodune naps on peale rabarberi ja maasika saanud veidi maitselisa ka apelsinist ja ingverist. Sobib segujookide valmistamiseks või jääga serveerimiseks.
Klikka retseptil: Grillkaste röstitud maasikatest ja rabarberist
Maasika ja rabarberi kooslus sobib väga hästi ka grillimisel. Serveeri kastet grillitud liha juurde või pintselda lihale peale vahetult enne grillilt võtmist.
Klikka retseptil: Rabarberisiirup sidruniga
Kerge mõnus siirup, millega on kerge valmistada limonaadi või rabarberimimosat. Selleks vala pokaalide põhja kolmandik rabarberisiirupit ja peale 2/3 mullivett või vahuveini. Naudi koheselt!
Kommentaarid (0)