KokkamineFoto: Unsplash
Toiduuudised
7. juuni 2020, 16:06

KAS SINA JÄRGID? Vaata üle need viis üliolulist toiduohutuse reeglit

Täna, 7. juunil tähistatakse ülemaailmset toiduohutuse päeva, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust toiduohutusest. 

 Toiduohutuse tagamiseks saab anda oma panuse igaüks. Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) on koostanud viis lihtsat soovitust, mida selleks järgida:

  • Hoia puhtust.
  • Eralda valmistatud toit toorest.
  • Küpseta põhjalikult.
  • Säilita toitu ohutul temperatuuril.
  • Kasuta puhast vett ja värsket toitu.

Täpsemad juhised saab kätte WHO kodulehelt.

Toiduohutuse päeva on ellu kutsunud ÜRO Peaassamblee ning kampaaniat korraldatakse teist aastat järjest. 

Maaeluministeeriumi toiduohutuse asekantsleri Hendrik Kuuse sõnul annab toiduohutuse päev hea võimaluse pöörata tähelepanu sellele, et toiduohutus on kõigi huvides ning seetõttu ka kõigi vastutus. „Toiduohutusel on otsene mõju inimese tervisele, mistõttu peavad kõik toiduahela osalised panustama, et tagata ohutu toit,“ ütles ta meediale saadetud teates.