SAMM-SAMMULT SELGEKS: kerged suverullid maapähklikastmega
Vaja läheb (kaheksale eelroaks või neljale pearoaks):
Suverullid:
- 16 riisipaberit (u 150 g)
- 300 g keedetud hiidkrevette
- 16 väikest salatilehte
- 1 punane paprika
- pool pikka kurki
- 80 g peeneid klaasnuudleid
- paar vart piparmünti
Kaste:
- 1 dl maapähklivõid
- 1 laimi mahl
- 2 sl sojakastet
- 1 sl suhkrut
- 0,5 tl tšillihelbeid või 1 tl tšillikastet
- 0,5–0,75 dl vett
Keeda kaste:
1. Kastme tegemiseks mõõda potti kõik kastmeained peale vee ja kuumuta neid madalal kuumusel vispeldades, kuni ained on segunenud.
2. Lisa keedusele vähehaaval vett, kuni saad vedela pannkoogitaina konsistentsiga kastme. Jäta kaste rullide tegemise ajaks jahtuma. Tea, et kaste jahtudes pakseneb.
Valmista suverullid:
1. Puhasta krevetid ehk eemalda neilt pea ja koor. Lõika krevett lapiti pooleks ja eemalda must soolikas.
2. Valmista ette täidise koostisosad: pese ja nõruta salatilehed, lõika paprika ja kurk 10 cm pikkusteks tikkudeks, keeda klaasnuudleid 2 minutit ja loputa sõelal külma vee all, et nuudlid üksteise külge ei kleepuks.
3. Vala suurele servadega taldrikule toasooja vett ja leota riisipaberit selles 45 sekundit. Tõsta pehme riisipaber kahe käega ettevaatlikult lõikelauale. Aseta paberi ülemise kolmandiku keskele paar mündilehte ja krevetipoolikut, lõikepind ülal.
4. Suru salatilehe roots sõrmede vahel lapikumaks, et leht oleks kergemini rullitav. Tõsta lehekausikesse veidi nuudleid, kurki ja paprikat ning aseta täidisega salatileht riisipaberi endapoolse kolmandiku keskele.
5. Keera riisipaberi alumine äär ja mõlemad küljed täidisele.
6. Keera suverull tihedalt kokku. Tee sarnaselt valmis kõik suverullid ja serveeri neid kohe koos kastmega.
Suverullid valmivad 45 minutiga!
Suverullide täidiseks sobib ka:
- tofu
- peenelt viilutatud punane kapsas
- porgand
- idud
- redis
- nuikapsas
- värske koriander
Vietnamis valmistatakse rulle ka praetud sealiharibadega või nii sealiha kui ka krevettidega.
Kommentaarid (0)