Kalatoitude retseptid

KALAPÄEVA RETSEPT | Räimefileed koduse muna-sinepikastmega  

Tiina Lebane, 4. juuni 2020, 09:57
Räimefileed koduse muna-sinepikastmega Foto: Jaan Heinmaa
Kerges äädikamarinaadis „küpsenud“ värsked räimed koos omavalmistatud koheva muna-sinepikastmega on tõeline hõrgutis, mille söömist on pea võimatu lõpetada enne, kui kauss on tühi. Mõistagi on hea kasutada väga värsket kala, aga arvesta, et selgroogu on umbes päevavanusel räimelt lihtsam välja võtta kui hommikuselt püügilt. 500–600 g fileede saamiseks tuleb osta umbes kilo jagu puhastamata räimi.    

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2 tundi marinaadis + ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
600 g Räimed
MARINAAD
3 dl Vesi
3 spl Äädikas 10%
1 spl Sool
MUNA-SINEPIKASTE
1 tk Munakollane
0.5 dl Mahe sinep
0.5 dl Suhkur
2 dl Õli
0.5 dl Valge veiniäädikas
Sool
Mudt pipar
2 tl Sinepiseemned
Värske till
Veidi brändit, soovi korral

Valmistamine

1. Äädikamarinaadi jaoks sega vesi ja äädikas ning lahusta selles sool. Lao räimefileed lameda põhjaga kaussi ja hoia marinaadis 2 tundi.

2. Kastme tegemiseks mõõda munakollane, sinep ja suhkur kaussi ning töötle mikseriga ühtlaseks seguks. Nirista vaheldumisi hulka õli ja äädikat, samal ajal mikserdamist jätkates. Maitsesta soola, pipra, sinepiseemnete ja hakitud tilliga. Soovi korral võid lisada ka paar supilusikatäit brändit.

3. Tõsta räimefileed sõelale nõrguma. Aseta fileed kihiti kastmega kõrgete servadega anumasse või purki. Kui soovid, võid fileed ka rulli keerata. Kõige peale tõsta viimane osa kastmest, kata anum ja tõsta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

4. Serveeri koos musta leiva või kuumade keedukartulitega.

Samal teemal

16. juuli 2020, 09:05
KALAPÄEV! 10 lihtsat aedviljadega mereanniretsepti, mis viivad keele alla
28. mai 2020, 09:09
KALAPÄEV! Marineeritud räimed kahe kastmega
21. mai 2020, 07:25
KALAPÄEVA RETSEPT | Lõhe-sparglipakid
28. november 2019, 07:40
KALAPÄEVA RETSEPT | Soojad krevetisaiad