Sealiha retseptid

MÕNUS PRAAD NÄDALAVAHETUSEKS | Sea karreelõigud õunamoosi-sinepikattega 

Tiina Lebane, 6. juuni 2020, 07:56
Sea karreelõigud õunamoosi-sinepikattegaFoto: Jaan Heinmaa
Liha praadimine on kindel viis, kuidas kiiresti, lihtsalt ja maitsvalt süüa teha. Karreelõigud ehk kamarata ning kondi ja õhukese rasvakihiga seljafileelõigud on selleks eriti sobivad. Praadimisrasvaks kasuta õli ja küüslauguvõi segu, mis juba ise annab lihale hea meki, hõrku maitset lisab magusa-vürtsika ühenduses õunamoos koos sinepiga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Sea karreelõik
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli ja küüslauguvõi
KATE
3 spl Õunamoos
3 spl (Mahe) sinep
Suhkur ja sool maitsestamiseks soovi korral

Valmistamine

1. Kõigepealt sega katte jaoks kokku õunamoos ja sinep. Timmi maitse veidikese soola ja suhkruga sobivaks.

2. Aseta karreelõigud lõikelauale ja hõõru mõlemalt poolt soola ja pipraga kokku. Kuumuta pannil umbes 2 sl õli ja 20 g küüslauguvõid ning prae lihalõigud mõlemalt poolt kuldseks. Määri lõikudele (mõlemale küljele) õhukeselt õunamoosi-sinepikatet ning prae aeg-ajalt ümber pöörates ja katet lisades veel umbes 5–6 minutit. Kui pann tundub kuivavõitu, lisa õli.

3. Paku koos meelepäraste köögiviljadega.