Taimetoidu retseptid

KÜLLUSLIK ARGIROOG | Panniroog munanuudlite ja köögiviljadega 

Tiina Lebane, 8. juuni 2020, 07:04
Panniroog munanuudlite ja köögiviljadegaFoto: Tiina Lebane
Selle lihtsa roa kohta passib öelda küll, et ega küll küllale liiga tee. „Küll“ on siin muna, mida on nii mahedates munanuudlites kui ka munapiimas, mis nuudlid ja köögiviljad pannil kokku seob. Porgandite ja herneste asemel võid kasutada muid meelepäraseid (külmutatud) köögivilju. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Porgand
200 g Külmutatud herned
200 g Munanuudlid
20 g Või
1 tk Sibul
4 tk Muna
2 dl Piim
Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
Õli praadimiseks
100 g Riivitud juust soovi korral
Värske petersell

Valmistamine

1. Koori porgandid ja tükelda kuubikuteks. Aja väikeses potis vesi keema ja keeda porgandikuubikuid soolases vees umbes 4 minutit, lisa potti ka herned ja kuumuta keemiseni. Vala sõelale nõrguma.

2. Keeda munanuudlid soolases vees pakendil oleva juhendi järgi pehmeks. Vala liigne vesi ära, sega nuudlid võiga läbi ning lisa porgandid-herned.

3. Klopi munad lahti, sega hulka piim ning maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.  

4. Puhasta ja haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks. Lisa pannile nuudli-köögiviljasegu ja sega sibulaga läbi. Vala munapiim peale, lisa riivitud juust, kui kasutad, kata pann kaanega ja lase roal keskmisel kuumusel valmis küpseda. Selleks kulub 15–20 minutit.

5. Puista valmis panniroale värsket hakitud peterselli ja jaga portsjoniteks.