Vürtsikas ja ürdine sealihapada bataadi ja ubadegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
12. juuni 2020, 07:17

LAHEDAKS REEDEKS | Vürtsikas ja ürdine sealihapada bataadi ja ubadega

Kaneel annab koos tšilliga sealihale meeldivalt sügava maitse, mis ei ehmata liigse tulisusega. Seda viimast saad lisada, kui jätad tšillidesse seemned sisse. Või siis mitte, kui nii otsustad. Teine kogu roale oluline maitseandja on kuivatatud ürdisegu, mis tõuseb esile siis, kui pada on jõudnud potis tükk aega kokku podiseda. Kui soovid, paku juurde mahedat paksu maitsestamata jogurtit. Kindlasti peaks laual olema lavašš või krõbeda koorikuga juuretisesai, millega on hea taldrikutki puhtaks tõmmata. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Sealiha
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Tšilli
Õli praadimiseks
2 tl Prantsuse ürdisegu
1 tl Kaneel
Sool
Must pipar
1 purk Purustatud tomatid (400g)
2 dl Puljong või vesi
600 g Bataat
1 purk Kidney oad vees (400g)
Värske petersell või koriander

Valmistamine

1. Lõika liha väiksemateks suupärasteks tükkideks ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Puhasta sibul ja küüslaugud, lõika sibul õhukesteks sektoriteks ja küüslauk viiludeks. Viiluta tšillid rõngasteks (kui tahad vähem teravust, siis puhasta eelnevalt seemned välja).

2. Kuumuta poti põhjas 2–3 sl õli ning prae selles lihatükid kõrgel kuumusel ja segades läbi. Alanda kuumust ning lisa potti sibulad, küüslaugud ja tšillid. Prae segades paar minutit, siis lisa ürdisegu, kaneel, sool ja pipar, kuumuta veel minuti jagu.

3. Nüüd lisa potti purustatud tomatid ja puljong või vesi, kata pott kaanega ja hauta rooga umbes 20 minutit. Vahepeal koori bataat ja lõika umbes sentimeetristeks kuubikuteks. Kui pajaroog on 20 minutit haudunud, lisa bataadikuubikud ja hauta rooga veel 15–20 minutit. Vahepeal loputa ja nõruta oad. Kui roog on pehmeks haudunud, lisa viimasena potti oad.

4. Keera kuumus maha ja hoia kaanega kaetud potti pliidil jääkkuumuses umbes 5 minutit. Puista hakitud maitserohelist peale ning paku pajarooga koos lavašši või juuretisesaiaga ja paksu maitsestamata jogurtiga.