
0.5 kg Maasikad
PÕHI
2 tk Munakollane
1 tk Muna
100 g Pehme või
1 dl Suhkur
2 tl Vanillisuhkur
Sool
2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Kakaopulber
0.5 dl Piim
BESEEKIHT
2 tk Munavalge
1 dl Suhkur
KOHUPIIMAVAHT
10 tk Želatiinileht
600 g Vanilliga kohupiimakreem
250 g Mascarpone
1 dl Suhkur
1 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
Beseed kaunistamiseks soovi korral
Valmistamine
12-16 tk
2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.
3. Beseekihi jaoks vahusta munavalged kõvaks vahusta, lisa vahustamist jätkates suhkur, kuni saad veniva läikiva massi. Määri see vormi tainale ja küpseta põhja ahju keskel umbes 30 minutit. Kui besee hakkab pruunikaks värvuma, siis kata vorm fooliumi või küpsetuspaberiga. Pärast ahjust välja võtmist lase põhjal vormis maha jahtuda.
4. Kohupiimavahu tegemiseks pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma. Tõsta kaussi kohupiim, mascarpone, suhkur ja piim ning mikserda ühtlaseks seguks. Tõsta 6–7 sl segu väikesesse kaussi. Pigista paisunud želatiinilehed kuivemaks ja sulata potis madalal kuumusel. Nirista želatiin väikeses kausis oleva kohupiimasegu hulka, seejärel sega želatiiniga mass ülejäänud kohupiimasegu juurde. Vahusta vahukoor ja sega koos kohupiimaga vahuseks seguks. Pane kohupiimavaht umbes 10 minutiks külmkappi, et see hakkaks tarduma.
5. Tõsta umbes kolmandik kohupiimavahust vormi põhjale, ära määri servade poole laiali, pigem jäta kupli moodi kuhja. Lõika pooled maasikad õhukesteks sektoriteks ja jaga vahule. Tõsta peale ülejäänud vaht ja aseta tort külmkappi vähemalt 4 tunniks (või järgmise päevani). Enne serveerimist kaunista maasikasektorite ja beseedega.
Kommentaarid (0)