Mehhiko köök

REEDENE NAUDING | Nacho-lihapallid on nii suurte kui ka väikeste meele järgi 

Tiina Lebane, 5. juuni 2020, 07:00
Nacho-lihapallid Foto: Jaan Heinmaa
Lihapallid on nii suurte kui ka väikeste meele järgi, kusjuures ka valmistada saab neid kasvõi terve perega. Nacho-pallides on mõnusalt tunda nii maisikrõpse, tomatimahla kui ka värsket maitserohelist, mida tasub siia hakkida ikka päris korralikult. Muide, mida tšillisemaid nacho´sid kasutad, seda maitsekamad lihapallid saad.Mis oleks, kui jaanilõkkel seekord hoopis nacho-lihapalle varda otsas grillida! 

Koostisosad
50 g Nacho`d ehk maisikrõpsud
2 dl Tomatimahl
1 kg Veisehakkliha
2 tk Muna, L suurus
3 tk Suur küüslauguküüs
1 pott Koriandert või petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

umbes 50 tk

1. Purusta maisikrõpsud sõrmede vahel, vala peale tomatimahl ja lase 5 minutit seista.

2. Sega hakkliha läbi, lisa munad, purustatud küüslauguküüned, maisikrõpsu-tomatimahlasegu, hakitud maitseroheline (jäta mõned lehed kaunistuseks) ning maitsesta soola ja pipraga. Sega mass hoolikalt läbi.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vormi tainast ahjuplaadile umbes 50 lihapalli ja küpseta 225-kraadise ahju ülemises kolmandikus umbes 20 minutit.

Serveeri koos ülejäänud nacho`de, meelepärase dipikastme ja värske salatiga.