Unistus.Foto: Unsplash
Eesti uudised
3. juuni 2020, 14:38

OH, MILLAL SAAB? Vaata, mille järele inimesed kriisiajal kõige rohkem igatsesid (1)

Inimesed unistasid koroonakriisi ajal kodus püsides kõige rohkem teistest inimestest. Kõige rohkem aega aga veedeti televiisori ees ja koristades.

Inimesed unistasid värske Kantar Emori tarbijahoiakute uuringu järgi aprillis koroonakriisi ajal kõige rohkem (42 protsenti) sõpradega suhtlemisest. Järgnesid üsna võrdsetena reisimine veidi kaugemale, spaasseminek ja eriarsti külastus (kõik 27–31 protsenti). Sealjuures perekondlike sündmuste tähistamine oli alles seitsmendal kohal (21 protsenti).

23 protsenti ihkas Eestis reisida. Võrdsetel kohtadel olid ka lihtsalt eriolukorra stressist puhkamise vajadus, kinoskäik ning juuksuri või kosmeetiku külastus (19 protsenti).

Mida aga tehti päriselt?

Kõige rohkem tunnistasid inimesed, et vaatavad televiisorit – suisa 53 protsenti. Siiski – sama paljud tegelesid oma kodu korrastamisega.

Järgnes 43 protsendiga internetis surfamine. Suisa 40 protsenti vastanutest tõdes, et viibib rohkem värskes õhus. Eriolukorra ja Covid-19 teemaliste uudiste jälgimisega tegeles 35 protsenti. Veel loeti raamatuid (34 protsenti vastanutest), veedeti rohkem aega perega (27 protsenti), tegeldi eneseharimise (22 protsenti) ja videomängudega (14 protsenti). Remonti tegi 11 protsenti vastanutest ning spordi ja hobidega tegeles vaid kolm protsenti. 

16 protsenti vastanutest aga nentis, et aega ei jäägi rohkem üle.