HEAD GRILLKANA PÄEVA! 7 ideed, kuidas tervest kanast mitu päeva süüa saab
Grillkana on üks neid roogasid, mis on targem osta poest, kuna nende suurtes grillahjudes on lihtsam ja vaevatum seda linnukest küpsetada. Kui aga ka koduses ahjus on kanakese grillikohal pöörlemapanemise võimalus, siis kasuta see julgesti ära! Ise tehtud roa puhul on alati tagatud kolm asja: tead, mida see sisaldab, saad maitseid sättide enda suva järgi ja uhkus isetehtud toidust.
Grillkana on ka lihtne kasutada teistest toitudes. Kui oled koju ostnud terve kanna, saab tagasihoidlikuma isuga inimene sellest pikka aega süüa teha. Pea vaid meeles, et grillitud kana tuleks hoiustada alati külmas. Kui kavatsed kanapalakesi kasutada kauem kui neli päeva, aseta need vahepeal sügavkülma.
Klikka retseptil: Nostalgiline “Pealinna salat” grillkanaga
Universaalne salat, kus saad kartuli asemel kasutada ka hoopis riisi või pastat.
Klikka retseptil: Kanavrapid
Grillkana saab väga hästi ära kasutada vrappides, kuna liha on maitsekam ja mahlasem.
Klikka retseptil: Kanaquesadilla
Queso tähendab hispaania keeles juustu ning quesadilla on röstitud tortilja, mis on täidetud juustuga. Loomulikult võib täidises kasutada muidki toiduaineid.
Klikka retseptil: Tom kha gai ehk kana-kookospiimasupp
Kookospiimasupp on kreemjas ja mahe. Grillkana ülejäägid sobivad siia väga hästi. Tom kha tähendab kalganisuppi, seega võimalikult originaalilähedaseks tulemuseks kasuta kindlasti galangalit (suure kalganirohu juurt). Valmis supi maitse peaks olema tasakaalustatud, selles leidub nii haput (laimimahl), magusat (kookospiim) kui ka soolast (kalakaste).
Klikka retseptil: Sitsiilia kanapada
Maitsekat Itaalia-hõngulist tomatikastmes kanahautist on uhke pakkuda ka külalistele. Grillkana lisab aga mõnusat maitsenüanssi.
Klikka retseptil: Kanapasta sidruni ja brokoliga
Lihtne ja argine kanapasta, milles mõnusasti köögivilju. Grillkana annab siia juurde head maitset.
Klikka retseptil: Suvine kanasupp köögiviljadega
Kui su grillkanast on viimaks alles vaid karkass, pista see kõige täiega veegapotti ja lase vähemalt tunnike madalal tulel podiseda. Nii keeb kõik liha ja muu maitsev ollus luude küljest lahti. Leemest aga tee see suvine kena supike.
Kommentaarid (0)