Toiduuudised

Moekunstnik Kai Saar: ootamatutele külalistele valmistan marjakooki 

Kai Kodasma, ajakiri Tiiu, 28. juuni 2020, 10:04
Moekunstnik Kai Saar räägib oma lemmikutest köögis.Foto: TEET MALSROOS
Moekunstnik Kai Saarele meelib avastada uusi maitseid, kuid vähem tähtsad pole ka lapsepõlvelemmikud. 

Moekunstnik Kai Saar, millised toidud kuuluvad teie lemmikute hulka?

Lapsepõlvelemmikuteks olid maal vanaema juures saadud pannkoogid, munapuder ja soe must leib meega. Mainimata ei saa jätta õhtul tassi lüpstud sooja vahutavat piima. Meeldib proovida uusi erilisi maitseid, mida aeg-ajalt katsetan ka ise. Alati pakuvad avastamisrõõmu nii reisid kui meie oma restoranid.

Millised toiduained on alati kodukapis olemas?

Seoses viimase aja sündmustega olen hakanud varusid eriti hoolikalt jälgima ja vajadusel täiendama. Sahvris on jahu, suhkrut, kaerahelbeid, mune, juustu ja sinki, juurvilja ja muidugi moosipurke. 

Milline on olnud teie viimase aja meeldejäävam toiduelamus?

Viimati õnnestus saada Viimsi taluturult värsket siiakala, millele tegin kodus kerge soolamise, nii nagu minu hiidlasest ema seda alati on teinud. Hiidlased juba teavad, milline on parim kala! Siiakala kohta on neil ka üks nali. Kaks hiidlast saavad kokku. Üks teisele: „Täädsa, küll see siiakala on ikka hää!“ „Kost sa seda tääd?“ „Ma Talinas akna pääl nägin!“

Kuidas alustate oma hommikut?

Harilikult on meil hommikuti kohvi kõrvale vutimunad ja heeringa või singiga võileivad. Vahel teeme kaerahelbeputru moosiga ja pühapäeviti sööme muidugi pannkooke.

Mida pakute ootamatutele külalistele?

Kui mulle antakse natuke aega, siis panen praeahju sooja ja hakkan kohe tainast tegema. Peale panen õunad või marjad ja katteks veel tainast. 

Kai Saare umbrohusalat 

  • 2 portsjonit
  • 1 väike või pool suurt porgandit
  • 1 peotäis granaatõunaseemnepärleid
  • veerand väikest kapsapead 
  • 2 väikest maapirni 
  • 1 peotäis oma aia karulauku, nurmenukku ja noori naadilehekesi

Kaste:

  • oliiviōli
  • sidrunimahla või õunaäädikat
  • 0,5 tl suhkrut
  • viiepiprasegu

Umbrohi on hea ja kasulik! Segage kõik kokku ja nautige.