Maasikamuster äärtes garanteerib vau-efekti, nii et tort sobib ka pidulikul puhul lauda katma.Foto: Kristi Rebane
Tortide retseptid
26. juuni 2020, 08:40

VAID VIIS KOOSTISOSA: uhke suvine maasika-kohupiimatort

Kiirelt ja vähestest koostisosadest valmib uhke tort. Maasikamuster äärtes garanteerib vau-efekti, nii et tort sobib ka pidulikul puhul lauda katma.

Vaja läheb (kuuele):

  • 120 g digestiivküpsiseid (u 8 tk)
  • 400 g maasikaid
  • 200 g valget šokolaadi
  • 200 g maitsestamata toasooja toorjuustu
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat

Valmista torti nii:

1. Purusta seitse küpsist peeneks puruks ja sega 1 sl toorjuustuga. Üks küpsis pane kaunistamiseks kõrvale.

2. Vooderda 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja ääred toidukilega.

3. Suru küpsisepuru ühtlaselt koogivormi põhja.

4. Puhasta maasikad ja lõika pooleks, pane mõni maasikas kaunistamiseks kõrvale. Äärista vorm poolikute maasikatega, lõikepool vastu koogivormi. Ülejäänud maasikad tükelda.

5. Sulata 180 g valget šokolaadi veevannil ning sega ühtlaselt ülejäänud toorjuustu ja kohupiimaga. Järele jäänud 20 g šokolaadi pane kaunistamiseks kõrvale.

6. Tõsta koogipõhjale pool kohupiimasegust. Tõmba lusikaga äärtes olevate maasikate vahed kreemi täis. Puista kreemile maasikatükid ja kalla nendele ülejäänud kreem. Silu koogi pind ühtlaseks.

7. Lase tordil külmkapis vähemalt 4−5 tundi, ideaalis üle öö taheneda. Enne serveerimist kaunista tordi pealispind maasikate, valge šokolaadi ja küpsisepuruga.

Aega läheb 25 minutit + tahenemise aeg!