Ürdimarinaadis grillitud tofu.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
19. juuni 2020, 08:21

Alati ei pea ju vorstikesi grillima ehk Ürdi-paprikamarinaadis grillitud tofu

Õrna maitsega tofu on ideaalne lõuend maitsetega mängimiseks, mis pakub palju katsetamisrõõmu. Tee proovi veidi magusa paprikase marinaadiga.

Vaja läheb (neljale):

  • 500 g tofut

Ained paprikamarinaadiks:

  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl agaavi- või vahtrasiirupit
  • 2 tl õunasiidri- või valge veini äädikat
  • 1 tl (suitsust) paprikapulbrit
  • 2 tl meelepäraseid kuivatatud või värskeid ürte
  • 2 tl soola
  • mõni veskikeerd musta pipart

Marineeri ja grilli tofut nii:

1. Et tofu võimalikult palju marinaadi ja maitset endasse imaks, on hea seda enne marineerimist kuivemaks pressida. Selle jaoks pane tofu paari kihi majapidamispaberi vahele, aseta raskuseks peale taldrik ja paar konservipurki. Hoia tofut vajutuse all 30 minutit kuni mõni tund. Seejärel lõika tofu meelepärasteks tükkideks.

2. Sega kokku kõik marinaadiained, maitse ja lisa vajadusel soola – tofu tuleb hea, kui marinaad on maitstes sinu jaoks veidi soolane.

3. Vala marinaad tofule ja sega kätega läbi, et tofu korralikult marinaadiga kokku saaks. Lase sel toatemperatuuril vähemalt 30 minutit maitsestuda. Samas võid tofu ka paariks päevaks külmkappi marineeruma jätta.

4. Grilli tofuviile mõlemalt poolt 3−4 minutit. Kõrvale naudi värskeid segasalateid.

Aega läheb 5 minutit + vajutamise aeg + marineerumise aeg!

Proovi ka seda: tofu sinepi-laimimarinaadis 

Vaja läheb:

  • 500 g tofut
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 1 sl teralist sinepit
  • 0,5 sl suhkrut
  • 2 tl soola
  • mõni veskikeerd musta pipart

Marineeri tofut sinepi-laimimarinaadis täpselt samamoodi nagu paprikamarinaadis. Seejärel grilli ja naudi einet.