KINDLA PEALE MINEK: klassikaline vanaemade maasikamoos
Soovi korral võid moosi veidi äkilisemaks teha, lisades näiteks tšillit. Nii saad mõnusa juustu- või röstsaiamoosi. Katsetada võid ka hoopis mündi, melissi või muu meelepärasega. Siis pea vaid meeles, et ürdid tuleks lisada moosile keetmise alguses ja need eelnevalt võimalikult peeneks hakkida.
Vaja läheb:
u 500 g maasikaid
150–200 g (roo)suhkrut
tilgake vett poti põhja
pudrunuia
Keeda maasikamoosi nii:
1. Puhasta maasikad ja pane koos tilga veega potti. Lisa ka 150 g suhkrut. Keeda maasikaid aeg-ajalt segades umbes 30 minutit. Sobivam on madal keemistemperatuur, sest siis ei hakka moos potis väga vahutama.
2. Võta pott tulelt ja tambi maasikaid veidi pudrunuiaga, et jääks mõnusalt marjane konsistents. Seejärel pane pott veel korraks tulele.
3. Maitse, kas moos on sinu jaoks piisavalt magus. Vajadusel lisa veidi suhkrut. Kui keetmise ajal tekib veel vahtu, võid selle vahukulbi või lusikaga eemaldada.
4. Pane moos kuumalt purkidesse ja sulge õhukindlalt. Mina keeran purgid ikka tagurpidi ka veendumaks, et kaaned on õhukindlalt kinni.
Retsepti järgi saab kolm 250 ml purki moosi.
Kui kaua moosi keeta?
Ma olen oluliselt vähendanud moosi keetmise aega võrreldes oma vanaemaga ja ka suhkrut kasutan vähem. Kui moosi väga kaua keeta, kaotab maasikas oma ilusa punase värvi, nii et moos muutub pruunikaks.
Kommentaarid (0)