Marineeritud redised punase sibulaga.Foto: Jana Olesk
Toiduuudised
13. juuni 2020, 08:00

HOOAJA ESIMESED HOIDISED: marineeritud redised punase sibulaga

Üks mõnus varasuvine vili on redis. Esimesed värsked redised oma kasvuhoonest lähevad ilmselgelt toorelt käiku. Mis saab aga siis, kui neid on väga palju? Just see mure mul sel aastal tekkis ja nii sündiski esimene hoidis.

Redise ja sibula kooslus lausa paitab maitsemeeli: mõnusalt krõmpsuv redis ja veidike magusat teravust. Esimene purgitäis sai otsa poole tunniga, aga kui teinekord midagi järele jääb, sobib see salat imeliselt tortiljade, burgerite ja muu seesuguse lisandiks, ka suvise grill-liha ehteks.

Vaja läheb:

  • u 10 redist
  • 1 keskmine punane sibul
  • 0,5 l vett
  • 10 musta pipra tera
  • 1 sl sinepiseemneid
  • 1/4 tl tšillihelbeid või tükike tšillikauna
  • 1,5 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 loorberileht
  • 4 sl punase veini äädikat

Marineeri rediseid nii:

1. Kõigepealt keeda valmis marinaad. Selleks lisa veele kõik maitseained peale äädika ja lase marinaadil mõni minut keeda. Seejärel võta pott tulelt ja lisa äädikas. Jäta marinaad maitsestuma.

2. Samal ajal puhasta redised ja sibul. Viiluta mõlemad õhukeselt ja lao kihiti purki.

3. Lase marinaad hetkeks veel keema ja vala redise-sibulakihtidele purgis. Aita lusikaga kaasa, et mõlemasse purki saaks ka sinepiseemneid ja piprateri.

4. Sule purk kaanega ja jäta ööpäevaks maitsestuma.

Retsepti järgi saad kaks väiksemat purki hoidist.

Kas ka säilib?

  • Kui esimesest proovimisest jääb salatit üle, hoia hoidist külmikus.
  • Kuna tegin seda hoidist sel aastal esimest korda, ei oska ma veel öelda, kas see ka talveni säilib. Teoreetiliselt peaks säilima küll, eriti külmas.