Lõhe kuusevõrsetest pestogaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala menüü
1. juuni 2020, 08:22

NÄDALAMENÜÜ | 1.–7. juuni: C-vitamiinist rikkad tervistavad toidud noortest kuusevõrsetest

Kevadel on lihtne korjata toidulaua rikastamiseks noori kuusevõrseid. Neid võib lisada salatitesse, smuutidesse ja kasutada erinevate toitude või  ka vee maitsestamiseks. Kuusevõrsed on hinnatud suure C-vitamiini sisalduse poolest. Lisaks sisaldavad nad suurel hulgal teisi vajalikke vitamiine ja mineraalaineid. Neis on nii vesi- kui ka rasvlahustuvaid ühendeid. Seepärast  saab neid edukalt kasutada erinevate toitude toitainetega rikastamiseks. Kuusevõrsed sobivad ka suurepäraselt vahepaladeks. 

Kevadel on lihtne korjata toidulaua rikastamiseks noori kuusevõrseid. Neid võib lisada salatitesse, smuutidesse ja kasutada erinevate toitude või  ka vee maitsestamiseks. Kuusevõrsed on hinnatud suure C-vitamiini sisalduse poolest. Lisaks sisaldavad nad suurel hulgal teisi vajalikke vitamiine ja mineraalaineid. Neis on nii vesi- kui ka rasvlahustuvaid ühendeid. Seepärast  saab neid edukalt kasutada erinevate toitude toitainetega rikastamiseks. Kuusevõrsed sobivad ka suurepäraselt vahepaladeks. 

 

Edasi lugemiseks: