Maasika-jogurtitort
8–12 tükki
Põhi:
- 250 g digestiivküpsiseid
- 75 g võid
Täidis:
- 55 g želatiini või 80 g maasikamaitselist tarretisepulbrit
- 1 kg maasikajogurtit
Kaunistamiseks:
- värskeid maasikaid
- soovi korral kultuurmustikaid
Katke 24 cm läbimõõduga lahtivõetava koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tehke vormiäärele võiga kaks ringi peale ja kinnitage ka sellele küpsetuspaber. Tänu sellele, et vorm on paberiga vooderdatud, saate koogi hiljem lihtsamalt kätte ja selle küljed jäävad siledad.
Purustage küpsised ja segage hulka sulatatud või. Laotage küpsise-võisegu supilusika abil koogivormi põhja, hajutage ühtlaseks ja pange külmkappi.
Valmistage ette želatiin ja jahutage ühele temperatuurile maasikajogurtiga. Lisage väike kogus toasooja maasikajogurtit želatiinile ja segage hoolikalt läbi. Valage ülejäänud jogurt suurde kaussi, lisage aeglaselt želatiin maasikajogurti hulka, samal ajal segades.
Võtke koogipõhi külmikust ja valage želatiiniga segatud maasikajogurt ettevaatlikult sisse. Soovi korral võite koogipinda lusika või spaatliga siluda.
Asetage külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks, kuid soovitatavalt järgmise päevani. Enne serveerimist kaunistage maasikate ja kultuurmustikatega.
Teie maitse on mitmekülgsem?
Maasikamaitselise jogurti asemel võite kasutada ka mõnda muud marja- või puuviljajogurtit.
Kommentaarid (0)