Kalatoitude retseptid

KALAPÄEV! Marineeritud räimed kahe kastmega 

Pille Enden, 28. mai 2020, 09:09
Marineeritud räimed kahe kastmega Foto: Jaan Heinmaa
Kevadised räimed on meie toidulaul olnud ajast aega. Värskelt praetud räime vastu ei saa muidugi ükski roog, kuid ka marineeritud räimed maitsevad mustal leival või soojade keedukartuliga serveerides oivaliselt. Jogurti-küüslaugu ja tomati-brändikaste pakuvad maitseelamusi erinevate maitse-eelistustega sööjatele.  Mõlema kastme kogus on arvestatud 0,5 kg räimedele. Kui valmistad räimi ühe kastmega, siis võta aineid topeltkogus. Enne kastmesse panekut seisavad kalad äädikamarinaadis, mis muudab liha valgeks ja pehmeks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+ 2 ööpäeva maitsestumiseks

Koostisosad
ÄÄDIKAMARINAAD
1 kg Räimed
4 dl Vesi
2 spl Äädikas 30%
2 tl Sool
1 spl Suhkur
JOGURTI-KÜÜSLAUGUKASTE
1 dl Maitsestamata jogurt
2 spl Sidrunimahl
1 spl Dijoni sinep
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Hakitud petersell
1 spl Hakitud till
1 tl Sool
1 tl Suhkur
0.25 tl Must pipar
TOMATI-BRÄNDIKASTE
1 tk Hakitud väike punane sibul
1 spl Punase veini äädikas
2 spl Õli
1 spl Suhkur
1 tl Sool
1 spl Tomatipüree
0.5 dl Vesi
2 spl Brändi
0.5 tl Rose pipar
2 spl Hakitud basiilik

Valmistamine

1. Roogi räimed, loputa külma veega ja lase nõrguda. Sega äädikamarinaadi ained, kalla räimedele ja jätta 24 tunniks marinaadi.

2. Nõruta räimed marinaadist. Sega eraldi kaussides kokku mõlema kastme ained. Poolita räimede kogus, sega pool räimedest jogurti-küüslaugukastmega ja pane purki. Sega ülejäänud räimed tomati-brändikastmega ja pane teise purki. Sule purgid ja jäta vähemalt 12 tunniks maitsestuma.