Taimetoidu retseptid

LIHTNE JA VALMIB RUTTU | Tomati-parmesani supp tortellinidega  

Pille Enden, 1. juuni 2020, 08:32
Tomati-parmesani supp tortellinidega Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt ja kiirelt valmiv supp on rikkalik nii maitse kui sisu poolest. Kevadisel ajal võib spinati asendada mõne umbrohuga, suvel ka lehtkapsa, -peedi või muu meelepärase rohelisega. Ravioolid sobivad tortellinide asemel supi sisse samahästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Või
0.5 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 tl Kuivatatud Vahemere ürdisegu
0.5 tl Tšillihelbed
3 spl Nisujahu
3 spl Tomatipasta
8 dl Kanapuljong
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
250 g Juustutäidisega tortellinid
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Riivitud parmesan
6 dl Spinatilehed
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud basiilikulehed

Valmistamine

1. Sulata poti põhjas või, lisa hakitud sibul ja hauta läbipaistvaks 5-6 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel 1 minut. Lisa ürdisegu, tsillihelbed ja jahu, kuumuta läbi. Sega hulka tomatipasta ja kuumuta ka see läbi.

2. Kalla potti puljong ja tomatikonserv, kuumuta keemiseni. Lisa potti tortellinid, kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kuni tortellinid on valmis, u 10 minutit. Kui supp on liiga paks, lisa veidi vett.

3. Lisa vahukoor ja riivitud parmesan, sega hulka väiksemaks rebitud spinatilehed, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud basiilikuga.