Soe juustudipp karulugu ja artisokiga Foto: Jaan Heinmaa
Päevaretsept
30. mai 2020, 09:50

LAHE LAUPÄEV! Soe juustudipp karulugu ja artisokiga

Soe dipp on seltskondlikuks ajaviiteks sobiv suupiste, mida hea jutu kõrvale ampsata. Dipi võib valmis segada ja siis ahjupanekuni külmkapis hoida. Karulauk, naat, või nõges, aga ka spinat - kõik need sobivad dipi sisse hästi. Kui kasutad karulauku, siis dipi sisse pole küüslauku tarvis panna. Muude roheliste lehtede puhul sega juustusegusse 2-3 purustatud küüslauguküünt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minuti + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Toorjuust
1.5 dl Hapukoor
1 dl Majonees
3 dl Mozzarella
1 dl Riivitud parmesan
1 dl Riivitud cheddar
100 g Karulaugu-, naadi-, nõgese- vm rohelised lehed
1 prk Marineeritud artsiokisüdamed (280g)
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 tk Pikk sai
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kausis toorjuust, hapukoor ja majonees. Lisa hulka riivitud parmesan, 2 dl ribadeks rebitud mozzarellat, riivitud cheddar, hakitud karulauk ja hakitud artisok. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Tõsta segu ahjuvormi ja puista peale ülejäänud 1 dl mozzarellat. Küpseta 25-30 minutit kuni segu pealt mullitab ja muutub kuldpruuniks.

3. Lõika sai viiludeks. Pintselda viilude üks pool oliiviõliga, pane ahjuplaadile õliga pool üleval ja küpseta krõbedaks ning kuldpruuniks, u 2 minutit. Võta ahjust, hõõru küüslauguküünega ja serveeri dipi juurde.