Päevaretsept

LAHE LAUPÄEV! Soe juustudipp karulugu ja artisokiga  

Pille Enden, 30. mai 2020, 09:50
Soe juustudipp karulugu ja artisokiga Foto: Jaan Heinmaa
Soe dipp on seltskondlikuks ajaviiteks sobiv suupiste, mida hea jutu kõrvale ampsata. Dipi võib valmis segada ja siis ahjupanekuni külmkapis hoida. Karulauk, naat, või nõges, aga ka spinat - kõik need sobivad dipi sisse hästi. Kui kasutad karulauku, siis dipi sisse pole küüslauku tarvis panna. Muude roheliste lehtede puhul sega juustusegusse 2-3 purustatud küüslauguküünt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minuti + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Toorjuust
1.5 dl Hapukoor
1 dl Majonees
3 dl Mozzarella
1 dl Riivitud parmesan
1 dl Riivitud cheddar
100 g Karulaugu-, naadi-, nõgese- vm rohelised lehed
1 prk Marineeritud artsiokisüdamed (280g)
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
2 tk Pikk sai
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kausis toorjuust, hapukoor ja majonees. Lisa hulka riivitud parmesan, 2 dl ribadeks rebitud mozzarellat, riivitud cheddar, hakitud karulauk ja hakitud artisok. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Tõsta segu ahjuvormi ja puista peale ülejäänud 1 dl mozzarellat. Küpseta 25-30 minutit kuni segu pealt mullitab ja muutub kuldpruuniks.

3. Lõika sai viiludeks. Pintselda viilude üks pool oliiviõliga, pane ahjuplaadile õliga pool üleval ja küpseta krõbedaks ning kuldpruuniks, u 2 minutit. Võta ahjust, hõõru küüslauguküünega ja serveeri dipi juurde.