KÜPSISETAINAS
200 g Või
2 dl Suhkur (pluss rullimiseks)
1 tl Vanilliekstrakt
1 tl Rummiekstrakt
1 tk Suur muna
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
MASCARPONEKREEM
250 g Mascarpone
2 tl Vanillisuhkur
2 tl Lahustuva kohvi pulber
2.5 dl Tuhksuhkur
Kakaopluber pealepuistamiseks
Valmistamine
30-40 tk
1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Mikserda või, 2 dl suhkrut ning vanilli- ja rummiekstrakt heledaks ja kohevaks vahuks. Lisa muna ja mikserda ühtlaseks. Lisa jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.
2. Võta 1- 1,5 tl tainast ja vormi palliks. Kalla suhkur taldrikule, rulli iga pall suhkrus ja tõsta ahjuplaadile. Suru klaasi põhjaga lamedaks u 1 cm paksuseks kettaks. Jäta ketaste vahele piisavalt ruumi, sest tainas vajub küpsedes laiali.
3. Küpseta 10-12 minutit või kuni küpsised on helepruunid.
4. Hõõru mascarpone hulka vanillisuhkur, lahustuva kohvi pulber ja tuhksuhkur. Pane täidis kondiitri- või kilekotti, lõika ots ära. Keera pooled küpsised ümber ja pritsi peale 1tl kreemi. Pane täidiseta küpsised peale ja puista kakaopulbrit.
Kommentaarid (0)