Tiramisu küpsised Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. mai 2020, 11:42

NÄDALA KOOK | Tiramisu küpsised

Õrnad ja õhulised küpsised on tõsine konkurent päris tiramisule. Muredad küpsised ja kohvimaitseline mascarponekreem on lausa suussulav kooslus. Lahustuva kohvi asemel võib mascarpone hulka segada ka kakaopulbrit.
Koostisosad
KÜPSISETAINAS
200 g Või
2 dl Suhkur (pluss rullimiseks)
1 tl Vanilliekstrakt
1 tl Rummiekstrakt
1 tk Suur muna
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
MASCARPONEKREEM
250 g Mascarpone
2 tl Vanillisuhkur
2 tl Lahustuva kohvi pulber
2.5 dl Tuhksuhkur
Kakaopluber pealepuistamiseks

Valmistamine

30-40 tk

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Mikserda või, 2 dl suhkrut ning vanilli- ja rummiekstrakt heledaks ja kohevaks vahuks. Lisa muna ja mikserda ühtlaseks. Lisa jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.

2. Võta 1- 1,5 tl tainast ja vormi palliks. Kalla suhkur taldrikule, rulli iga pall suhkrus ja tõsta ahjuplaadile. Suru klaasi põhjaga lamedaks u 1 cm paksuseks kettaks.  Jäta ketaste vahele piisavalt ruumi, sest tainas vajub küpsedes laiali.

3. Küpseta 10-12 minutit või kuni küpsised on helepruunid.

4. Hõõru mascarpone hulka vanillisuhkur, lahustuva kohvi pulber ja tuhksuhkur. Pane täidis kondiitri- või kilekotti, lõika ots ära. Keera pooled küpsised ümber ja pritsi peale 1tl kreemi. Pane täidiseta küpsised peale ja puista kakaopulbrit.