KUUSEVÕRSED ŠOKOLAADIGA: kevadiselt metsik või metsikult kevadine hapukas-magus amps Foto: Maret Allikas/Instagram
Toiduuudised
22. mai 2020, 18:31

MAITSEELAMUS METSAST: süüa leiab nii puu otsast kui ka puu alt

„Metsa maitsetega tutvumine on nagu veini degusteerimine, lähenema peab avatud meelega. Muidugi on seal mõrumaitset ja rohelist rohu maitset, aga seal on peidus ka muid maitseid,“ ütleb juba aastaid Läänemaalt Eesti tipprestorane varustanud korilane Maret Allikas. Metsa minnes soovitab ta kaasa võtta ka veepudeli, et vahepeal saaks suud loputada.  

„Metsa maitsetega tutvumine on nagu veini degusteerimine, lähenema peab avatud meelega,“ ütleb juba aastaid Läänemaalt Eesti tipprestorane varustanud korilane Maret Allikas. 

„Võõramaistele supertoitudele proovin alati leida alternatiive. Neile kõigile on olemas samaväärne või parem kohalik taim,“ usub Maret, et valikuvõimalused on palju laiemad kui enamik inimesi arvab. Tema selle kevade lemmikuks on mesise maitsega vahtraõied. Neid lisab ta värskele salatile, millest ei puudu ka raudrohu-, salukõdriku-, võilille- ja naadilehed. Järgnevalt õpetab ta ka Õhtulehe lugejaid tervislikult ja kohati ehk ootamatultki oma toidulauda rikastama. 

Edasi lugemiseks: