Toiduuudised

MAITSEELAMUS METSAST: süüa leiab nii puu otsast kui ka puu alt  

Kersti Eero, 22. mai 2020, 18:31
KUUSEVÕRSED ŠOKOLAADIGA: kevadiselt metsik või metsikult kevadine hapukas-magus amps Foto: Maret Allikas/Instagram

„Metsa maitsetega tutvumine on nagu veini degusteerimine, lähenema peab avatud meelega,“ ütleb juba aastaid Läänemaalt Eesti tipprestorane varustanud korilane Maret Allikas. 

„Võõramaistele supertoitudele proovin alati leida alternatiive. Neile kõigile on olemas samaväärne või parem kohalik taim,“ usub Maret, et valikuvõimalused on palju laiemad kui enamik inimesi arvab. Tema selle kevade lemmikuks on mesise maitsega vahtraõied. Neid lisab ta värskele salatile, millest ei puudu ka raudrohu-, salukõdriku-, võilille- ja naadilehed. Järgnevalt õpetab ta ka Õhtulehe lugejaid tervislikult ja kohati ehk ootamatultki oma toidulauda rikastama. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

22. mai 2020, 17:51
KIIRE KEVAD: sireliõitest saab siirupit ja kikkaputkest moosi
4. mai 2019, 00:01
Putked: mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata