Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
19. mai 2020, 07:33

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes

 Mõnus ja kerge pastaroog, millel taimsed koostisosad. Kindlasti laste lemmik. 

Kogus: 2

Valmistusaeg: 20 minutit

Vaja on

  • 200g spagette
  • 1 punt lehtkapsast 
  • pool purki kikerherneid
  • 1 sibul või pool porrut
  • 1 küüslaugu küüs
  • 200 ml taimset köögikoort (nt Planti kaerakoor)
  • soovi korral taimset piima
  • 1spl maitsepärmi
  • soola
  • küüslaugupipart
  • praadimiseks õli
  • soovi korral kirsstomateid 

 Tee nii

  1. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees paki õpetuse kohaselt al dente
  2. Rebi lehtkapsas varre küljest tükkideks ning eemalda puisemad varreosad. Loputa kikerherned vee all enne tarvitamist. Tükelda küüslauk, sibul ja/või porrulauk.
  3. Prae lehtkapsas koos küüslaugu ning sibula ja/või porrulauguga, kuni kapsas on läinud tumedamat värvi ning pehmenenud. Lisa kikerherned, taimne koor, maitsepärm ja sool/pipar. Hauta, et maitsed jõuaksid seguneda ja koor läheks kergelt podisema. Kui kaste on liiga paks, lisa taimset piima, kuni oled saavutanud endale meelepärase konsistentsi.
  4. Aseta spagetid taldrikule, lisa juurde kaste, sega kahvliga kergelt läbi ning kaunista soovi korral kirsstomatitega, peale võid puistada veel maitsepärmi.
  5. Naudi!