Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes Foto: Taimne Teisipäev
19. mai 2020, 07:33
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes
Mõnus ja kerge pastaroog, millel taimsed koostisosad. Kindlasti laste lemmik.
Kogus: 2
Valmistusaeg: 20 minutit
Vaja on
- 200g spagette
- 1 punt lehtkapsast
- pool purki kikerherneid
- 1 sibul või pool porrut
- 1 küüslaugu küüs
- 200 ml taimset köögikoort (nt Planti kaerakoor)
- soovi korral taimset piima
- 1spl maitsepärmi
- soola
- küüslaugupipart
- praadimiseks õli
- soovi korral kirsstomateid
Tee nii
- Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees paki õpetuse kohaselt al dente.
- Rebi lehtkapsas varre küljest tükkideks ning eemalda puisemad varreosad. Loputa kikerherned vee all enne tarvitamist. Tükelda küüslauk, sibul ja/või porrulauk.
- Prae lehtkapsas koos küüslaugu ning sibula ja/või porrulauguga, kuni kapsas on läinud tumedamat värvi ning pehmenenud. Lisa kikerherned, taimne koor, maitsepärm ja sool/pipar. Hauta, et maitsed jõuaksid seguneda ja koor läheks kergelt podisema. Kui kaste on liiga paks, lisa taimset piima, kuni oled saavutanud endale meelepärase konsistentsi.
- Aseta spagetid taldrikule, lisa juurde kaste, sega kahvliga kergelt läbi ning kaunista soovi korral kirsstomatitega, peale võid puistada veel maitsepärmi.
- Naudi!
Kommentaarid (0)