Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes  

Taimne Teisipäev, 19. mai 2020 07:33
Spagetid kreemjas lehtkapsa-kikerhernekastmes Foto: Taimne Teisipäev
 Mõnus ja kerge pastaroog, millel taimsed koostisosad. Kindlasti laste lemmik. 

Kogus: 2

Valmistusaeg: 20 minutit

Vaja on

  • 200g spagette
  • 1 punt lehtkapsast 
  • pool purki kikerherneid
  • 1 sibul või pool porrut
  • 1 küüslaugu küüs
  • 200 ml taimset köögikoort (nt Planti kaerakoor)
  • soovi korral taimset piima
  • 1spl maitsepärmi
  • soola
  • küüslaugupipart
  • praadimiseks õli
  • soovi korral kirsstomateid 

 Tee nii

  1. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees paki õpetuse kohaselt al dente
  2. Rebi lehtkapsas varre küljest tükkideks ning eemalda puisemad varreosad. Loputa kikerherned vee all enne tarvitamist. Tükelda küüslauk, sibul ja/või porrulauk.
  3. Prae lehtkapsas koos küüslaugu ning sibula ja/või porrulauguga, kuni kapsas on läinud tumedamat värvi ning pehmenenud. Lisa kikerherned, taimne koor, maitsepärm ja sool/pipar. Hauta, et maitsed jõuaksid seguneda ja koor läheks kergelt podisema. Kui kaste on liiga paks, lisa taimset piima, kuni oled saavutanud endale meelepärase konsistentsi.
  4. Aseta spagetid taldrikule, lisa juurde kaste, sega kahvliga kergelt läbi ning kaunista soovi korral kirsstomatitega, peale võid puistada veel maitsepärmi.
  5. Naudi!

Samal teemal

05.05.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Lillkapsast püreesupp röstitud kikerhernestega
28.04.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Täidetud bataadid
21.04.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Eriolukorrasõbralik kikerhernekarri
03.12.2019
Pastavorm baklažaani ja seentega