KOKKUHOIDLIK KOKKAJA | 9 kevadist maitsvat ja soodsat õhtusöögi ideed
Klikka retseptil: Pestoga ahjukartulid
See on tegelikult lihtne ja küllap paljudele mokka mööda kartulisuupiste, mis tänu juustuta valmistatud pestole sobib ka veganielustiili harrastajatele. Pestot aga annab praegu teha väga paljudest asjadest - karulaugust, naadivõrsetest, kaselehtedest.
Klikka retseptil: Sametine ja väge täis nõgese-bataadisupp kikerhernestega
Sametine supp on väge täis - nõges, bataat ja kikerherned on kõik väga väärtuslikud komponendid. Erinevad vürtsid annavad leemele mõnusa maitse. Püreeri suppi piisavalt kaua, et see saaks võimalikult kreemine.
Klikka retseptil: Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga
Argises salatis saab ära kasutada mõnest toidukorrast järelejäänud keedetud kartulid. Oblikas annab vinegrett-kastmele parajalt hapukust ja toidule korraliku vitamiinilaksu.
Klikka retseptil: Veiselihasalat rabarberi ja nurmenukkudega
Rabarber teeb liha pehmeks ja mahlaseks ning annab salatile särtsu juurde. Nurmenuku lehti ja õisi võib salatisse lisada nii ilu kui ka toiteväärtuse heaks. Lihaveise asemel võid kasutada kanakintsuliha.
Klikka retseptil: Praetud meritint kodujuustusalatiga
Meritindi parim püügiaeg on nüüd kevadel ja seda tasub täiega ära kasutada. Valge lihaga hõrk kala on kõige maitsvam kohe peale pannilt võtmist. Mahe avokaadomajonees ja kodujuustusalat sobivad lisandiks kõrvale.
Klikka retseptil: Lillkapsavorm hakklihapõhjal
Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek.
Klikka retseptil: Soe pannisalat porgandi ja ubadega
Lihtne, ent väga mitmekülgne ja oi kui tervislik salat eriti vitamiinivaesel aastaajal. Kokku saavad siin valgurikkad oad ja porgand, milles sisalduvat antioksüdanti beetakaroteeni omastab organism enam kui kümme korda paremini, kui porgandit enne söömist kuumtöödelda. Valmista salat kergeks õhtueineks ja söö soojalt. Kui midagi järele jääb, paki karpi ja võta järgmisel päeval lõunasöögiks kaasa. Kogusest jätkub iseseivaks roaks kahele näljasele või lisandiks pearoa kõrvale neljale sööjale. Sobib paastujale!
Klikka retseptil: Lillkapsariis köögiviljadega
Väga lihtsalt valmiv panniroog sobib taimse toidu austajale. See on ka suurepärane lisand liha-või kalatoidule. Riisi ei ole roas küll teragi, purustatud lillkapsas jätab aga nii välimuselt kui maitselt sellise mulje nagu oleks.
Klikka retseptil: Suvine kapsahautis
Kommentaarid (0)