Toiduuudised

KOKKUHOIDLIK KOKKAJA | 10 kevadist maitsvat ja soodsat õhtusöögi ideed 

Toidutare, 24. mai 2020, 14:40
Pestoga ahjukartulidFoto: Jaan Heinmaa
Erilised olud on jätkumas - kokkuhoid on (endiselt) au sees ja seetõttu tasub üle vaadata retseptid, mis aitavad soodsalt, aga samas ka tervislikult pere süüa valmistada. 

Klikka retseptil: Pestoga ahjukartulid

Pestoga ahjukartulidFoto: Jaan Heinmaa

See on tegelikult lihtne ja küllap paljudele mokka mööda kartulisuupiste, mis tänu juustuta valmistatud pestole sobib ka veganielustiili harrastajatele. Pestot aga annab praegu teha väga paljudest asjadest - karulaugust, naadivõrsetest, kaselehtedest.

Klikka retseptil: Sametine ja väge täis nõgese-bataadisupp kikerhernestega  

Sametine ja väge täis nõgese-bataadisupp kikerhernestega Foto: Jaan Heinmaa

Sametine supp on väge täis - nõges, bataat  ja kikerherned  on kõik väga väärtuslikud komponendid. Erinevad vürtsid annavad leemele mõnusa maitse. Püreeri suppi piisavalt kaua, et see saaks võimalikult kreemine.

Klikka retseptil: Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga  

Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga Foto: Jaan Heinmaa

Argises salatis saab ära kasutada mõnest toidukorrast järelejäänud keedetud kartulid. Oblikas annab vinegrett-kastmele parajalt hapukust ja toidule korraliku vitamiinilaksu. 

Klikka retseptil: Veiselihasalat rabarberi ja nurmenukkudega 

Veiselihasalat rabarberi ja nurmenukkudega Foto: Jaan Heinmaa

Praetud meritint kodujuustusalatiga Foto: Jaan Heinmaa

Meritindi parim püügiaeg on nüüd kevadel ja seda tasub täiega ära kasutada. Valge lihaga hõrk kala on kõige maitsvam kohe peale pannilt võtmist. Mahe avokaadomajonees ja kodujuustusalat sobivad lisandiks kõrvale. 

Klikka retseptil: Lillkapsavorm hakklihapõhjal 

Lillkapsavorm hakklihapõhjal Foto: Jaan Heinmaa

Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek. 

Klikka retseptil: Soe pannisalat porgandi ja ubadega 

Soe pannisalat porgandi ja ubadegaFoto: Jaan Heinmaa

Lihtne, ent väga mitmekülgne ja oi kui tervislik salat eriti vitamiinivaesel aastaajal. Kokku saavad siin valgurikkad oad ja porgand, milles sisalduvat antioksüdanti beetakaroteeni omastab organism enam kui kümme korda paremini, kui porgandit enne söömist kuumtöödelda. Valmista salat kergeks õhtueineks ja söö soojalt. Kui midagi järele jääb, paki karpi ja võta järgmisel päeval lõunasöögiks kaasa. Kogusest jätkub iseseivaks roaks kahele näljasele või lisandiks pearoa kõrvale neljale sööjale. Sobib paastujale! 

Klikka retseptil: Lillkapsariis köögiviljadega 

Lillkapsariis köögiviljadega Foto: Jaan Heinmaa

Väga lihtsalt valmiv panniroog sobib taimse toidu austajale. See on ka suurepärane lisand liha-või kalatoidule. Riisi ei ole roas küll teragi, purustatud lillkapsas jätab aga nii välimuselt kui maitselt sellise mulje nagu oleks. 

Klikka retseptil: Suvine kapsahautis 

Samal teemal

23. mai 2020, 08:56
8 RETSEPTI KIKERHERNEST! Kuidas teha taimset tuunikala, vahukoort, majoneesi ja palju muud
19. mai 2020, 15:15
ODAVAD TOIDUD: 10 retsepti, kuidas konservist lihtsalt gurmeed teha
3. aprill 2020, 12:36
ALGAJA KODUKOKA ABC: kuidas kokata nii, et toit on maitsev ja köök puhas (samal ajal)
16. märts 2020, 11:24
10 KIIRET PERELÕUNAT: kuidas kodukontori ja -kooli kõrvalt kõik näljased ära toita