Supiretseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Tore taimne Tai supp, kui kevadine külm kimbutab 

Evelin Ilves, 17. mai 2020 08:52
Tai supp. Arhiivifoto. Foto: PantherMedia/Scanpix
Tänane retsept tuleb aga tärkava kevade ja jahedate ilmade vaimus – üks soojendav ja tore taimne supp otse päikeseliselt Taimaalt.

Vaja läheb:

  • 1 l vett
  • 2-3 sl puljongipulbrit
  • 4 vart sidrunheina või 1-2 tl sidrunheinapastat (maitseainete poest saab)
  • 3-4 kuivatatud laimi või sidruni lehte, pigista peos puruks
  • 1 sl värsket ingveri juurt, peeneks hakitud
  • 1 sl basiiliku lehti, peeneks hakitud
  • 100 g kookoskoort või 330 ml kookospiima (võta purgist ainult paks osa, vee võid smuutisse segada)
  • 1 spl laimi või sidruni mahla
  • 300 g hiina kapsast, peeneks tükeldatud
  • 100-200 g mungoa või läätse idandeid
  • 100-200 g rohelisi herneid (sügavkülmutatud sobib ka)
  • 1 valge sibul, õhukesteks rõngasteks lõigatud
  • maitseks meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart, kui meeldib – sojakastet
  • rohelisi ürte, mis meeldib (siia sobivad koriander ja murulauk eriti hästi juurde).

Aja vesi keema, sega sisse puljongipulber, sidrunhein, ingver ja sidrunilehed – laske madalal kuumusel umbes veerand tundi tõmmata.

Lisa kookoskoor, laimimahl, sool ja pipar. Kui maitse on paras, lisa korraga kõik aedviljad ning lase veel veerand tundi madalal kuumusel (peaaegu ei mullita) tõmmata ning maitsesta maitserohelisega ja serveeri kohe.

Kerge, soojendav ning imelihtsalt valmiv kõhutäis!

Samal teemal

07.06.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Saare leib. Iirimaalt
04.06.2020
EVELIN ILVES | See mees kutsus otsesõnu mind enda juurde elama
31.05.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: rukki(leiva)puder sidruniga taanlaste moodi
24.05.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Raudsed nõgesekrõpsud viivad kevadise väsimuse minema