Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 18.–24. mai: toidud kevadistest taimedest tehtud pestoga 

Jane Maastik, toitumisnõustaja, 18. mai 2020, 08:11
Foto: Jaan Heinmaa
Traditsiooniliselt valmistatakse pestot küll basiilikust, kuid erinevad kevadised taimed annavad samuti võimaluse seda põnevat lisandit nautida.  Pesto on heaks vahelduseks tavapärastele võileivamääretele, sobib pastakastmetele omapärase maitse andmiseks või lihtsalt ükskõik millise toiduga nautimiseks. 

ESMASPÄEV
Energiat kokku: 1988 kcal

Hommikusöök
Lihtne hommikusöök lavaši, kodujuustu ja munaga ( 1 portsjon ehk 250g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Kanapada šampinjonide ja läätsedega ( 3/4 portsjon ehk 320g )
Grillitud köögiviljad ( 1/2 portsjon ehk 100g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Vürtsikas hakklihasupp ( 1 portsjon ehk 400g )
2 viilu sepikut
Karulauguvõi ( 1/20 portsjon ehk 15g )

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

TEISIPÄEV
Energiat kokku: 1996 kcal

Hommikusöök
Tatra- ja rukkihelvestest hommikupuder kookospiima ja marjadega ( 1 portsjon ehk 250g )
Värske apelsinimahl 200 ml

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Vürtsikas hakklihasupp ( 1 portsjon ehk 400g )
2 viilu sepikut
Karulauguvõi ( 1/20 portsjon ehk 15g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Ahjukala kaselehepestoga ( 1 portsjon ehk 210g )
Keedetud täisterariis 150g

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

KOLMAPÄEV
Energiat kokku: 2021 kcal

Hommikusöök
Vitamiinikokteil ( 2/3 portsjon ehk 200g )
Paprika, päikesekuivatatud tomati ja spinati frittata ( 1,5 portsjon ehk 300g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Ahjukala kaselehepestoga ( 1 portsjon ehk 210g )
Keedetud täisterariis 150g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidega ( 1 portsjon ehk 455g )
1 viil sepikut

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

NELJAPÄEV
Energiat kokku: 1905 kcal

Hommikusöök
Kuum pestovõileib ( 2/3 portsjon ehk 160g )
Hautatud õunad jogurti ja seemnetega ( 1 portsjon ehk 280g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Kõrvitsa-tangusupp toorvorstidega ( 1 portsjon ehk 455g )
1 viil sepikut

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Guljašš kartulipüreega ( 4/5 portsjon ehk 400g )
Keedetud peedi salat 100g

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

REEDE
Energiat kokku: 1924 kcal

Hommikusöök
Hernejahust hommikusöögipitsa uputatud muna ja avokaadoga ( 1/3 portsjon ehk 200g )
1 viil täisteraleiba
Ahvatlev apelsin ( 2/3 portsjon ehk 160g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Guljašš kartulipüreega ( 4/5 portsjon ehk 400g )
Keedetud peedi salat 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Pasta köögiviljakastmega ( 1 portsjon ehk 375g )
Salat värvilistest juurikatest ( 1/10 portsjon ehk 130g )

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

LAUPÄEV
Energiat kokku: 1973 kcal

Hommikusöök
Kotletid ricotta ja suvikõrvitsaga ( 1 portsjon ehk 110g )
Mannapuder maasikamoosiga ( 1,5 portsjon ehk 345g )

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
Pasta köögiviljakastmega ( 1 portsjon ehk 375g )
Salat värvilistest juurikatest ( 1/10 portsjon ehk 130g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
KERGE ARGILÕUNA | Kanapada lillkapsaga ( 1 portsjon ehk 290g )
Keedetud kartul 100g
Vitamiinisalat punase kapsa, porgandi ja rohelise sibulaga ( 1 portsjon ehk 140g )

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

PÜHAPÄEV
Energiat kokku: 2073 kcal

Hommikusöök
Tatraomlett ( 1 portsjon ehk 175g )
1 viil sepikut

Vahepala
1 õun

Lõunasöök
KERGE ARGILÕUNA | Kanapada lillkapsaga ( 1 portsjon ehk 290g )
Keedetud kartul 100g
Vitamiinisalat punase kapsa, porgandi ja rohelise sibulaga ( 1 portsjon ehk 140g )

Vahepala
Rabarberi plaadikook
1 tk ehk 75g

Õhtusöök
LILLKAPSAPÜREESUPP ( 1 portsjon ehk 370g )

Vahepala
Kodujuust 150g
Erinevad värsked maitsetaimed

Samal teemal

11. mai 2020, 07:39
NÄDALAMENÜÜ | 11.–17. mai: kasuta toiduks ära eelmise suve varud, et kapis ruumi teha
4. mai 2020, 09:11
NÄDALAMENÜÜ | 4.–10. mai: mõnusad grilliretseptid varakevadiste lisadega
28. aprill 2020, 15:55
10 LIHTSAT HÕRGUTIST UMBROHUST! Tee naadi- ja kasepungapestot, nõgeserisotot ja nurmenukukooki!
5. aprill 2020, 09:03
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Täiustatud karulaugupesto