Foto: Unsplash
Toiduuudised
14. mai 2020, 16:03

MEGHAN JA HARRY | Nad lasid lapsel meelega koogi ära plätserdada, sest see on moes?

Jah, tõesti – maailmas levib Ameerika Ühendriikidest alguse saanud trend, kus pisipõnnile tehakse esimeseks sünnipäevaks uhke kreemikook, mille saatuseks on hävineda pisikeste käekeste all.

See vaatepilt omakorda püütakse professionaalse piltniku poolt igaveseks kinni ja siis saavad uhked vanemad kaunistada lapsukese tuba või kenitleda sotsiaalmeedias. 

Kui varem teadsid Briti ühe suurima tabloidi Daily Mail reporterid, et Meghan küpsetab oma esiklapse esimeseks sünnipäevaks padutervisliku suhkruvaba koogi, siis nüüd on saabunud täpsustus.

Ameerikasse kõmupressi eest pakku pugenud hertsoginna tegi hoopiski vahukoore-maasika nn lõhkumistordi (inglise keeles: smash cake) ja Harry puhus õhupalle. 

Lõhkumiskook on trend, mis on tasahilju kulgenud üle lombi ka Inglismaale. Vutitähe abikaasa Colleen Rooney tellis sellise ühe oma poegadest teiseks sünnipäevaks.

Miinuspool sellise tordikese puhul on aga asjaolu, et sünnipäev lõpeb samal hetkel või jätkub vannitoas märksa vähem glamuursemana, sest tordilõhkumine on üsna räpakas tegevus. 

Selle loo juurde oleme valinud ühe Unsplash kataloogist pärit tordipeo pildi – rõhutame, et see pole master Archie Harrison-Moutbatten, kes on hoolimata oma vanemate "ametlike sinivereliste" staatustest loobumisest Suurbritrannia troonipärimise järjekorras seitsmes.

Hea lugeja, mida aga sina arvad – kas väikelapsele plätserdamiseks tordi andmine on oh kui nunnu või pigem toiduga mängimine, mida ei peaks soosima?