Linnuliha retseptid
16. mai 2020, 08:08

Eriti krõbedad kanakoivatükid magus-vürtsika tšillidipiga

Hapupiimamarinaadis kanakoivad on vastupandamatud! Kui saad, siis arvesta marineerimiseks vähemalt 12 tundi, seda maitsvam on tulemus. Ilma kondiotsata kanakoivatükkide asemel võid kasutada ka poolkoibasid. Jäme panko riivsai teeb kanatükid vahvalt „karvaseks“ ja ahvatlevalt krõbedaks ning magus-vürtsikas tšillidipp annab roale viimase lihvi. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + marineerimisaeg + 40–45 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Kanakoivatükid (arvesta 2 tk sööja kohta)
0.6 l Hapupiim või keefir
2 spl Peenike sool
1 tl Must pipar
KRÕBE KATE
3.5 dl Panko riivsai
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
3 tl Suitsupaprika
MAGUS-VÜRTSIKAS TŠILLIDIPP
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Toidu- või vahtrasiirup
2 spl Tai kalakaste
2 spl Tume sojakaste
1 tk Punane tšilli

Valmistamine

1. Loputa kanakoivatükid ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Vala hapupiim kaussi, lisa sool ja pipar ning sega läbi. Tõsta kanakoivad kaussi, loksuta kergelt kaussi, et kõik koivatükid oleksid marinaadiga kaetud. Lase maitsestuda vähemalt kaks tundi, aga veel parem, kui hoiad kana külmkapis marinaadis järgmise päevani.

2. Sega kõik krõbekatte ained kokku. Tõsta koivatükid ükshaaval marinaadist ja veereta kattesegus. Tõsta „karvased“ koivatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 40–45 minutit. Kui soovid, tõsta plaadile koibade vahele küpsema ka tükeldatud köögivilju.

3. Dipikastme jaoks pigista sidrunist mahl ning sega hulka siirup, kala- ja sojakaste. Lõika tšilli õhukesteks viiludeks ja sega kastme hulka. Tšillikaunast võid seemned välja puhastada, aga ei pea, las need annavadki sellele veidi rohkem särtsu.

4. Süües niristab iga sööja oma kanakoivatükile just nii palju magus-vürtsikat kastet peale kui meeldib.