Kuulsad PLT matkaleivadFoto: Jaan Heinmaa
15. mai 2020, 08:06
Kuulsad PLT matkaleivad
Maailmas ja kulinaarias ringi rännates satud sa väga tõenäoliselt einevõileiva otsa, mida tuntakse kui BLT-d. Mis teha, kui üks asi on nii hea, et nimeks polegi vaja muud kui konkreetsete koostisosade ingliskeelsete nimetuste esitähti: B – bacon ehk peekon, L – lettuce ehk lehtsalat ja T – tomato ehk tomat. Eesti keele kirjapildi järgi PLT-s on kõik need kolm olemas, lisaks pane vahele ka mahlast kuumsuitsulõhet, mahedat sinepimajoneesi ja krapasakat sibulat ning matkamoon on valmis!
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 pk Ameerika toorsuitsupeekoni (150g)
4 tk Kahepoolne koorikleib
2 tk Tomat
1 tk Punane sibul
350 g Kuumsuitsulõhe
Lehtsalat
KASTE
1 dl Paks majonees
3 tl Teraline sinep (Felixi Inglise sinep)
Pisut sidrunimahla
1 pk Ameerika toorsuitsupeekoni (150g)
4 tk Kahepoolne koorikleib
2 tk Tomat
1 tk Punane sibul
350 g Kuumsuitsulõhe
Lehtsalat
KASTE
1 dl Paks majonees
3 tl Teraline sinep (Felixi Inglise sinep)
Pisut sidrunimahla
Valmistamine
1. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks. Prae pannile jäänud rasvas kergelt üle ka koorikleivad (või rösti rösteris).
2. Viiluta tomat. Puhasta sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika lõhetükk neljaks palaks. Sega kokku kaste.
3. Tõsta ühele leivapoolikule kastet, salatilehti, kala, 2–3 peekoniviilu, tomatit ja sibularattaid, tõsta teine leivapoolik peale. Valmista samamoodi kõik eineleivad, paki igaüks eraldi küpsetuspaberisse või fooliumi ja retk võib alata!
Kommentaarid (0)