Rabarberi plaadikook Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. mai 2020, 11:41

Rabarberi plaadikook

Aus kodune kook! Klassikaline lihtne plaadikook maitseb alati hästi, eriti kevadiste esimeste rabarberitega. Seda on üsna lihtne valmistada, vaja vaid ained kokku segada. Sellist kooki võib küpsetada kesksuvel ka tikrite ja hilissuvel õuntega. Juurde sobib pakkuda vanillikastet või -jäätist. 
Koostisosad
200 g Või
3 tk Muna
2.5 dl Suhkur
8 dl Nisujahu
1 spl Küpsetuspulber
1 spl Vanillsuhkur
4 dl Piim
600 g Rabarber
1 dl Pärlsuhkur

Valmistamine

24 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.

2. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega jahusegu munavahuga ja lisa sulatatud või ning piim, klopi ühtlaseks. Lõika rabarber väikesteks kuubikuteks.

3. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ( 30x 40 cm) ja silu ühtlaseks. Pane peale rabarberitükid ja puista pärlsuhkur. Küpseta 25-30 minutit. Serveeri vanillikastme või – jäätisega.