Toiduuudised

Rabarber: koduaia kevadekuulutaja lisab särtsu nii koogile kui salatile. Rääkimata hoidistest 

Kersti Eero, 15. mai 2020 17:00
Nagu piaprkoogid kuuluvad kokku jõuludega käivad rabarberikoogid kokku kevadega. Foto: Panthermedia

Rabarber lisab särtsu nii kookidesse, salatitesse kui ka grill-lihaga sobivatesse kastmetesse. Samuti kuulub neile magus-hapudele vartele oma kindel koht hoidistes. Sestap leiate ka Õhtulehe toiduküljelt lihtsaid ja soodsaid koogi- ning salatiretsepte. Seejuures ei tähenda kokkuhoid ajas ja rahas kindlasti koonerdamist maitse arvel. Moos aga lisab  hommikupudrule ehk pisut pidulikkugi hõngu.        

"Siin salatis saavad kokku erinevad maitsed ja põnevaks teeb selle koosluse just magusa, hapu ja soolaka maitse kooskõla. Et rabarberi särtsakast hapukust vaos hoida, tasub salatikaste julgelt magusapoolne teha. Tegemist hästi põneva ja pisut teismoodi maitsekooslusega," ütleb armastatud retseptimeister Tuuli Mathisen.  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

13.04.2020
Kevadised road rabarberiga
01.04.2020
RABARBER PALUB KOOKI TEHA! Toidutare lihtsaimad, maitsvaimad ja menukamad rabarberikoogid!