Toiduuudised

KLASSIKALISEST ERINEVALT: rabarbri-rukkivaht piimaga 

Kristi Rebane, Nipiraamat, 24. mai 2020, 13:01
Rabarbri-rukkivaht piimaga.Foto: Kristi Rebane
Rukkivaht on põnev vaheldus klassikalisele mannavahule. Magustoidu värvi saad ise valida, võttes vahu jaoks kas punasemaid või rohekamaid rabarbrivarsi.

Vaja läheb (neljale):

  • 200 g rabarbrit
  • 5 dl vett
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillikaunapastat või vanilliessentsi
  • 1,5 dl rukkijahu
  • serveerimiseks piima

Valmista rukkivahtu nii:

1. Koori ja tükelda rabarber ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda rabarbrit 10 minutit, kuni see on pehme.
2. Püreesta poti sisu ja kurna läbi sõela. Alles jäänud rabarbripüree sobib niisama söömiseks, näiteks maitsestamata jogurtiga või saia peal moosina.
3. Kuumuta rabarbrimahl uuesti keema, lisa vanill ja pidevalt segades rukkijahu. Lase jahul madalal tulel keedes ja pidevalt segades 5 minutit paisuda.
4. Võta puder tulelt ja jäta jahtuma. Kui rukkipuder on külm, vahusta see mikseriga kohevaks. Serveeri rukkivahtu külma piimaga.

Magusroog valmib 35 minutiga!

Samal teemal

1. mai 2020, 14:15
RABARBER PALUB KOOKI TEHA! Toidutare lihtsaimad, maitsvaimad ja menukamad rabarberikoogid!
24. aprill 2020, 12:22
RABARBER TÕSTAB PEAD! Kaks põnevat hoidist, mida julgelt katsetada tasub!
20. juuni 2019, 17:31
Suvine ahvatlus: kreemjas rullbiskviit maasikate ja rabarbriga
18. mai 2019, 07:29
Kevadhooaja lemmik juba aastakümneid: nostalgiline rabarbrikissell koheva kohupiimavahuga