Karamellikreem koos röstitud pähklitega viib igal maiasmokal keele alla.Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane, Nipiraamat 22. mai 2020 12:01
Siidja karamellikreemiga võidad kõigi karamellifännide südamed. Kindlasti rösti kreemi juurde ka pähkleid, et magustoidule krõmpsu tekstuuri lisada. Boonusena saad imeliselt lõhnava köögi! Kreeka pähklite asemel võid kasutada ka metspähkleid.

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 sl kondenspiima karamelli
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 1 tl mett

Valmista magustoitu nii:

1. Sega kohupiimapasta, jogurt ja kondenspiima karamell ühtlaseks kreemiks.
2. Haki pähklid jämedalt ja rösti neid kuival pannil, kuni tunned pähklilõhna – see võtab aega umbes minuti.
3. Lisa pannile mesi ja kuumuta pähkleid pidevalt segades veel 1 minut. Siis tõsta need pannilt kaussi jahtuma.
4. Jaga kreem nelja magustoidupokaali vahel, puista peale pähkleid ja nautige kohe.