Toiduuudised

Võidab iga karamellifänni südame: karamellikreem mesiste pähklitega 

Kristi Rebane, Nipiraamat, 22. mai 2020, 12:01
Karamellikreem koos röstitud pähklitega viib igal maiasmokal keele alla.Foto: Kristi Rebane
Siidja karamellikreemiga võidad kõigi karamellifännide südamed. Kindlasti rösti kreemi juurde ka pähkleid, et magustoidule krõmpsu tekstuuri lisada. Boonusena saad imeliselt lõhnava köögi! Kreeka pähklite asemel võid kasutada ka metspähkleid.

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 sl kondenspiima karamelli
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 1 tl mett

Valmista magustoitu nii:

1. Sega kohupiimapasta, jogurt ja kondenspiima karamell ühtlaseks kreemiks.
2. Haki pähklid jämedalt ja rösti neid kuival pannil, kuni tunned pähklilõhna – see võtab aega umbes minuti.
3. Lisa pannile mesi ja kuumuta pähkleid pidevalt segades veel 1 minut. Siis tõsta need pannilt kaussi jahtuma.
4. Jaga kreem nelja magustoidupokaali vahel, puista peale pähkleid ja nautige kohe.

Samal teemal

17. aprill 2020, 10:00
VALMIB 20 MINUTIGA: karulaugu-juustutäidisega ahjuseened
10. aprill 2020, 08:00
VALMIB 20 MINUTIGA | Sulnis kooslus: ricotta-kirsivaht
27. märts 2020, 17:28
NOSTALGILINE TOIT: pere lemmik ‒ hõrk kakaotarretis
9. veebruar 2020, 11:50
SAMM-SAMMULT ÕPETUS: sõir ehk kohupiimajuust kolmel erineval moel