Kapsa-hakklihavorm karulauguga.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
14. mai 2020, 08:38

SALAKAVALA KEVADE VASTU: kapsa-hakklihavorm karulauguga

Kuna kevad on salakaval, tuleks igaks juhuks toidulauale veel eriti palju vitamiine lisada. Karulauku veel metsas jagub ning poodides on ka juba värsket kapsast. Kapsavorm tuli minu retseptivaramusse, et jääda, kui elasin koos oma õega ning tema seda esiteks tegema hakkas. Siin aga üks veidi krehvtisem variant, kus lisaks karulaugule maitsekust ja toekust lisamas ka kanahakkliha.

Kanahakkliha poest valides uuri, et tegu oleks ikka 100% liha sisaldava tootega, mitte vee, soola ja taimsete kiududega variandiga, mida delikatessi nime all müüakse.

Kapsa-hakklihavorm karulauguga

  • 500 g värsket kapsast
  • 300 g kanahakkliha
  • 3 muna
  • 100 g riivjuustu
  • 2 kuhjaga sl karulaugupestot
  • soola-pipart

Karulaugupesto:

  • 30 g karulauku
  • 20 g mahedamaitselist õli
  • 10 g päevalilleseemneid
  • 1 viil Eesti juustu
  • soola-pipart

Valmista vormirooga nii:

Kui sul karulaugupestot ei ole, surista see kiirelt valmis, mõõtes kõik koostisosad peale juustu blenderisse. Lase töödelda, kuni segu on ühtlane. Viimasena lisa väiksemaks lõigatud/rebitud juustuviil ning surista ühtlaseks. Sellest kogusest saad täpselt vormi jaoks vajamineva koguse pestot.

Haki kapsas jämedalt ning auruta tilga veega kaane all 4-5 minutiga poolpehmeks. Nõruta ning lase veidi jahtuda. Lisa munad, juust, hakkliha ja pesto ning sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning vala 25 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 170 kraadi juures pöördõhuga 30 minutit, kuni vorm hakkab pealt pruunistuma, kuid kapsas on veel erksat värvi. Serveeri kuumalt!

Loe blogipostitust siit!