Klassikalised kodujuustudFoto: Tiit Efert
Kristina Efert, ajakiri Tiiu 12. mai 2020 09:37
Kaalulangetajate ja sportlaste seas on kodujuust väga populaarne tänu suurele valgu- ja kaltsiumisisaldusele, samuti on selles mitmesuguseid rasvhappeid. Millist topsi laiast valikust aga eelistada?

Kaalulangetajate ja sportlaste seas on kodujuust väga populaarne tänu suurele valgu- ja kaltsiumisisaldusele, samuti on selles mitmesuguseid rasvhappeid. Millist topsi laiast valikust aga eelistada?

Kas teadsite, et kodujuustu algmaterjal on lõss, see pastöriseeritakse ja lisatakse juuretis. Seejärel lõigatakse mass teraliseks, nõrutatakse ja laagerdatakse kiirelt. Viimasena lisatakse rõõska koort, hapukoort või maitsestamata jogurtit ning maitsestatakse soolaga. Tegemist on seega pigem juustu kui kohupiimaga.

Kodujuustu kasutusvõimalused on uskumatult laiad. Sellest saab valmistada salateid ja  võileivakatteid, seda võib lisada täidistesse, pirukatesse, kookidesse. Kodujuustude valik ka poeriiulil on suur! Pealegi on aina enam populaarsust kogumas ürtide, krabipulkade, seente ja muude maitselisanditega kodujuustud, ei puudu ka magusad tooted.

Tiiu testis osalesid klassikalised maitsestamata kodujuustud. Testijad hindasid ennekõike tera suurust, maitset ja mahlakust. Õige kodujuust tekitab koduse tunde!

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon