10 KAUNEIMAT TORTI | Kingi endale ja emale midagi äärmiselt maitsvat ja ilusat
Klikka retseptil: Iga pidupäeva vääriline maasikašarlott
Maasikamaitseline kook on iga pidupäeva vääriline! Mahedas ja marjases koogis on tavapärase rullbiskviidi asemel kasutatud õhulisi küpsiseid. Koogi võib valmistada lahtikäivasse koogivormi, kõrgemasse kaussi või ka keeksivormi. Viimasel kahel juhul on oluline nõu toidukilega vooderdada, et koogi ilusasti kätte saaks.
Klikka retseptil: Kohupiimakook kakao-purutainaga
Krõbeda kakaotaina ja kohupiimatäidisega kook valmib üsna vähese ajaga ja lihtsalt. Purutainasse võib nisujahu asemel panna ka täistera-, spelta- või rukkijahu. Pidulikumal puhul võib koogi kaunistada meelepäraste kommidega.
Klikka retseptil: Eriti patune šokolaadikook
Selles „märja“ sisu ja krõbeda beseekattega koogis on kõike seda, mida tavatsetakse nahutada: šokolaadi, võid ja suhkrut. Kusjuures palju! Aga sööd tükikese ja tunned, et elu on ilus! Ülimalt rikkalikku ja jõulist magusat maitset aitavad murda värsked hapukad marjad beseekatte all ja miks mitte ka koogi peal.
Klikka retseptil: Pehme halvaakook
See kena küpsetis sobib ka emadepäevaks! Koogi võib küpsetada ka liitrises keeksivormis, siis on küpsemisaeg 50-60 minutit. Toorjuustukreemi saab kasutada koogi kaunistamiseks ja ülejäänu serveerida kõrvale. Kreemi sisse võib segada ka püreestatud marju – vaarikaid, mustsõstraid, pohli vm.
Klikka retseptil: Maasika-mustikatiramisu
Itaalia maius, milles klassikaliselt on immutamiseks kasutatud kohvi ja likööri, on siinses verisoonis valmistatud suvisele ajale kohaselt kergemal moel -apelsinimahlaga. See toob suviste küpsete marjade maitse paremini esile.
Klikka retseptil: Vormikook küpsiste ja rabarberimoosiga
Tiramisule sarnaselt valmiv kook saab oma maitse ja hapukuse kevadisest rabarberist. Rabarberimoosi valmistamine nõuab küll veidi pliidi abi, aga ahju pole sisse vaja lülitada. Selline kook on jõukohane ka lastele, kes oma armsat ema rõõmustada tahavad.
Klikka retseptil: Musta leiva kook vahukoore ja ploomimoosiga
Koduselt lihtsa koogi biskviidis on jahu asemel hoopis rukkileib. Tordipõhi ei tule küll nii kohev kui jahuga, aga parajalt pehme ikka. Ploomimoos sobib leivapõhjaga hästi, aga ka muu keedis - nt musta või punase sõstra - passib koogisse panna.
Klikka retseptil: Lihtne sidruni-kondenspiimakook soolakreekeripõhjal
Lihtne, maitsev ja efektne! Soolakas põhi klapib hästi magushapuka täidise ja beseega ning kui puistad kaunistamiseks peale nii riivitud tsitrusekoort kui ka soolahelbeid, siis on kõik maitsed oivalises tasakaalus.
Klikka retseptil: Pavlova rabarberikreemi ja maasikatega
Ka pavlova saab kauni uue kevadise kuue rabarberikreemi ja maasikatega. Maitseb lihtsalt imehea! Tee osast munavalgevahust väikesi beseesid, mida pudista serveerides valmis tordile. Kogus 8 lõiku.
Klikka retseptil: Vaarika-šokolaaditort
Hapukad vaarikad ja mõru šokolaad on võrratu maitsekombinatsioon.
Kommentaarid (0)