Lihatoidu retseptid

Hapukapsa-grillvorstipirukas 

Tiina Lebane, 14. mai 2020, 07:34
Hapukapsa-grillvorstipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kui tavaks on süüa hapukapsast talvel ja grillvorste suvel, siis selles pirukas saavad need kaks kokku mis tahes ajal. Kasuta siin peenemalt riivitud kapsast ja tugevamalt maitsestatud vorste, seda õnnestunum on tulemus.   

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
3 dl (Täistera)nisujahu
1 dl Kartuli-, hirsi- või kiirkeedu kaerahelbed
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
100 g Sulatatud või
2 spl Vesi
TÄIDIS
400 g Grillvorst
400 g Hapukapsas
250 g Hapukoor või köögi-skyr
3 tk Muna
2 tl Prantsuse ürdisegu või kuivatatud estragon
3 spl Mesi
2 spl Sinep
100 g Riivjuust peale

Valmistamine

1. Sega kõik põhja koostisained kokku ja suru tainas (lusika seljaga) 24–26 cm pirukavormi põhja ja külgedele.

2. Viiluta grillvorstid umbes sentimeetristeks tükkideks ja pruunista pannil kergelt üle. Pigista hapukapsas võimalikult kuivaks. Sega kausis kokku kapsas, hapukoor, munad, ürdisegu, mesi ja sinep ning veidi jahtunud grillvorstitükid. Laota täidis põhjale, puista peale riivitud juustu ja küpseta 180-kraadise ahju keskel 35–40 minutit.

3. Lase enne söömist kümmekond minutit jahtuda.