Taimetoidu retseptid

Aasia hõnguga peedipüreesupp  

Tiina Lebane, 3. juuni 2020, 07:54
Foto: Jaan Heinmaa
Terav ingver ja mahe peet klapivad eriti hästi, seda nii salatis, aga ka selles lihtsas ja imekauni värviga supis. Sametine kookospiim ja mõrkjas-värske laimimahl lisavad õrnalt aasiapärast nüanssi just parasjagu. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
6 cm Värske ingveri tükk
800 g Toores peet
2 tk Keskmine kartul
2 spl Õli
5 dl Vesi
2.5 dl Kookospiim
1 tl Sool
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ja ingver. Koori peedid ja kartulid ning lõika väikesteks tükkideks.

2. Kuumuta poti põhjas õlis sibulat ja ingverit paar minutit. Lisa vesi ning peedi- ja kartulikuubikud. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel umbes pool tundi, kuni peet on pehmeks keenud. Tõsta pott tulelt ja töötle supp saumikseriga püreeks. Lisa 2 dl kookospiima ning maitsesta supp soola ja värske laimimahlaga. Tõsta pott pliidile tagasi ja kuumuta peaaegu keemiseni.

3. Jaga portsjonid välja ja nirista ülejäänud kookospiim peale. Kui soovid, lisa ka seemneid ja idusid.